Homenatge de Santa Margarida i els Monjos a Pau Casals

18/10/2021

El 24 d’octubre de 1971 es va presentar l’Himne a les Nacions Unides, compost per Pau Casals amb lletra del poeta Wystan Hugh Auden, a la seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), a Nova York. A continuació, Casals va rebre la Medalla de la Pau de la institució, en reconeixement a la seva trajectòria personal i el seu compromís per la justícia i per la pau al món.

Santa Margarida i els Monjos commemora aquest cap de setmana el cinquantè aniversari d’aquella efemèride amb un acte que es durà a terme dissabte a les 6 de la tarda a la plaça de Pau Casals, amb la participació del cor Xamusia, de la companyia de circ Estampades i de Josep Porta. L’acte inclourà la descoberta d’un mural en homenatge al músic vendrellenc.

Aquest cap de setmana també es podran fer activitats especials i visites guiades relacionades amb la figura de Pau Casals dins del context de la Guerra Civil, al CIARGA.

La programació d’aquest dissabte es complementa amb un seguit de propostes que es duen a terme durant tot aquest mes d’octubre al municipi i que es van iniciar amb l’exposició Pau, Pau, Pau, la lluita pacífica d’un artista per la pau. La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura Mas Catarro, fins al 28 d’octubre.

Els actes finalitzaran amb un taller infantil de la cultura de la pau, el dimecres 20 d’octubre i un concert de corda amb músiques de pel·lícules, el dijous 28.

 

Arxivat a: Cultura, General
Acte d'homenatge a Pau Casals
Acte Pau Casals