La corporació municipal de Santa Margarida i els Monjos es posiciona en contra de la MAT

21/09/2021

Els grups municipals de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van aprovar aquest dilluns una moció conjunta per fer palès el seu rebuig al projecte de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues.

La moció expressa el rebuig del consistori a aquest projecte i assumeix com a pròpies les consideracions i al·legacions de diferents administracions representants del territori, a més de presentar al·legacions pròpies del  municipi i acordar la suspensió temporal de llicències mentre s’estudia un planejament derivat que reculli les condicions per a la implantació d’instal·lacions de producció d’energies renovables en sol no urbanitzable al municipi.

El projecte de la MAT té previst creuar 4.116 metres del municipi de Santa Margarida i els Monjos, amb 10 torres elèctriques de 29 a 44 metres d’alçària per la zona del Parc del Foix.

El ple també va donar llum verda, amb el vistiplau de tots els grups municipals, a l’adquisició d’un edifici a l’av. Cal Salines per continuar-lo destinant al règim de protecció oficial; i també va aprovar es bases per a l’atorgament de subvencions municipals al lloguer d’habitatges 2021. Aquests ajuts és la primera vegada que es proposen i pretenen servir de suport a les famílies

En l’àmbit econòmic i administratiu el ple va aprovar l’expropiació dels terrenys per a l’execució de l’obra pel carril per a vianants i bicicletes entre els Monjos, Olèrdola i Vilafranca, amb els vots a favor dels grups del PSC, PA-CUP i JxCAT i l’abstenció d’ERC; una modificació de crèdit del pressupost 2021; la rectificació de l’inventari municipal; i el compte general de 2020, que van ser aprovats amb els vots a favor dels grups del PSC, PA-CUP i JxCAT i l’abstenció d’ERC. També es va fer dació de comptes dels informes econòmics sobre període mig de pagament, morositat trimestral i execució de pressupost

A la sessió també es va informar d’un canvi de funcions dels regidors i regidores de l’equip de govern municipal en l’àrea de turisme, que passarà a encapçalar José Luis Soriano. Aquest canvi també implica la modificació de la representació al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, que es va aprovar amb el vot a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JxCAT.

Finalment en l’apartat de mocions es van aprovar per unanimitat la proposta presentada pel grup municipal del PSC sobre la situació de les dones a l’Afganistan i les que va presentar el grup municipal d’ERC per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat; i per promoure l'acollida i l'asil de persones refugiades de l’Afganistan i la defensa dels drets humans. La moció presentada pel grup municipal del PSC en defensa de polítiques públiques viables per reduir el preu del subministrament elèctric va ser aprovada amb el vot a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JxCAT. 

Arxivat a: General, Política
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos