Inici del curs escolar amb menys alumnes a P3

13/09/2021

1.448 alumnes s’incorporen a partir d’avui a les aules dels centres educatius de Santa Margarida i els Monjos.

Pel que fa al nombre d’alumnes, a les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch, Arrels i Sant Domènec, han començat les classes 833 alumnes, mentre que a secundària i a batxillerat es continua notant l’augment demogràfic de principis del segle XXI i aquest any han començat 540 alumnes, un centenar dels quals cursarà batxillerat.

Les llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita, que encara tenen places lliures, acullen aquest any 75 alumnes (57 als Monjos i 18 a la Ràpita).

Destacar també l’inici de l’oferta formativa de l’escola de persones adultes Fina García, amb cursos de formació general, cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i des d’on es coordina també el Programa de Formació i Inserció (PFI) que aplega joves que no han acabat l’ESO.

Pel que fa a l’àmbit extraescolar, també s’inicien aquest mes les activitats de la Casa dels Passos Petits, a la Ludo i a l’escola de música comarcal EMAP.

 

Una aula menys de P3

La principal novetat de l’inici d’aquest curs ha estat la supressió d’una aula de P3 a l’escola Dr Samaranch per part del Departament d’educació.

L’Ajuntament s’ha mostrat disconforme amb aquesta actuació des del moment en que es va conèixer la decisió, al mes de maig i ha mantingut diversos contactes amb la Generalitat per mirar d’evitar-ho. 

A la darrera trobada l’alcaldessa Imma Ferret, la regidora d’educació, Neus Hernandez i el centre educatiu, van exposar a la Generalitat la necessitat de baixar el nombre d’alumnes per aula, especialment a P3; la construcció d’un ascensor que ja té el projecte redactat a l’escola Dr Samaranch o l’ampliació de l’oferta d’estudis per a alumnat a partir de 16 anys, entre altres. 

 

Arxivat a: Ensenyament, General
Inici curs escolar