Santa Margarida i el Monjos entra de nou al confinament nocturn aquesta matinada

06/08/2021

Els nous barems establerts per la Generalitat fan que Santa Margarida i els Monjos entri aquesta matinada en el confinament nocturn a partir de la 1, malgrat que la incidència de la COVID al municipi és 3 vegades inferior a la del primer confinament nocturn de mitjans de juliol. 

La mesura, avalada avui pel Tribunal de Justícia de Catalunya, afecta en aquesta ocasió a més localitats que els anteriors confinaments nocturns ja que la Generalitat ha endurit els llindars i la mesura afecta a municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 250 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. A l’Alt Penedès aquest confinament afectarà també a Vilafranca del Penedès, Gelida i Sant Sadurní d’Anoia.

Entre la 1 i les 6 de la matinada no es podran fer desplaçaments ni circular per les vies públiques d’aquests municipis i els incompliments de la mesura podran ser sancionats amb multes de 300 a 6.000 euros.  Queden exempts els desplaçaments d'urgència per assistència sanitària o per anar a la farmàcia; desplaçaments de feina; realitzar serveis essencials; recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Aquesta mesura tindrà una vigència inicial de 14 dies i es revisarà setmanalment en funció de la incidència de la COVID al municipi.

Durant aquest període també es limiten a 10 persones les trobades socials tant en espais públics com privats, la prohibició de consumir menjar o begudes en espais públics, la finalització de les activitats culturals o festives a dos quarts de dotze de la nit com a màxim o l’obligatorietat que el públic estigui assegut i amb distància.

 

Incidència a Santa Margarida i els Monjos

Avui dijous les dades de la incidència de la COVID al municipi són les següents*:

Índex de risc 474.85 (Molt alt)

Índex de risc dia anterior 594.04

Taxa de reproducció rho7 0.59

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 24

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 62

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 801.47

Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.59 (l’epidèmia creix si és superior a 1)

* Actualitzat a 05/08/2021 16:51:21 amb dades fins a tres dies abans

 

Des de l’Ajuntament es continua el contacte amb el Departament de Salut per facilitar recursos que permetin ajudar a la tasca dels professionals de la sanitat.

 

Arxivat a: General, Coronavirus
Confinament nocturn