L’ajuntament adquirirà 29 pisos de protecció oficial per garantir l’oferta pública de lloguer

16/07/2021

L’Ajuntament comprarà l’immoble de 29 habitatges situat a l’avinguda de Cal Salines perquè puguin continuar sent utilitzats com a pisos de protecció oficial.  

La propietat va anunciar la seva decisió de posar a la venda l’immoble i l’ajuntament ha decidit adquirir-lo per mantenir l’oferta d’habitatges de titularitat municipal i evitar que d’aquí a uns anys els pisos deixin de ser de protecció oficial i puguin sortir al mercat lliure de venda o de lloguer amb preus molt superiors als actuals. 

Aquest és un dels punts que s’inclouen en la modificació del pressupost que es va aprovar aquest dilluns al ple municipal, amb el vot a favor de tots els grups municipals, junt amb l’aprovació de suplements de partides pel projecte Compra a Prop; pel casal d’estiu; per ajudar en les despeses de la targeta de fidelització de l’associació pel comerç del Foix; per la renovació dels comptadors d’aigua del municipi i per inversions i millores a la llar d’infants. 

A la mateixa sessió es va aprovar el calendari de festes locals per l’any vinent, que seran el 14 d’abril per a tot el municipi, el 20 de juliol als Monjos i l’1 d’agost a la Ràpita. La proposta va comptar amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT. 

El ple va aprovar també per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Comissió Central de Subministraments de la Generalitat i a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021. També es van aprovar modificacions sobre la cessió d’un terreny per a la construcció del nou CAP als Monjos, amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT. Pel que fa a les donacions de compte es va informar del decret de liquidació de l’exercici 2020 , així com  de diverses mesures de sostenibilitat financera i informes d’intervenció sobre controls interns. 

La sessió també va debatre una declaració institucional presentada pel grup municipal del PSC en defensa de la reconciliació, la concòrdia i el diàleg a Catalunya, que es va aprovar amb els vots a favor del PSC i els vots en contra d'ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT. 

També es van presentar a debat una proposta de petició de major informació als grups, per part d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT i una altra del grup municipal de PA-CUP entorn la convivència i la seguretat ciutadana. Les dues no van prosperar amb els vots a favor d'ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT i el vot en contra del PSC.

Arxivat a: General, Política
Ple juliol