El confiament nocturn afecta Santa Margarida i el Monjos a partir d’aquesta matinada

16/07/2021

El confinament nocturn serà efectiu aquesta propera matinada a partir de la 1 a Santa Margarida i els Monjos.

La mesura, drecretada per la Generalitat i avalada avui pel Tribunal de Justícia de Catalunya, afecta a 161 municipis catalans de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.A l’Alt Penedès el confinament afectarà també a Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.

Entre la 1 i les 6 de la matinada no es podran fer desplaçaments ni circular per les vies públiques d’aquests municipis i els incompliments de la mesura podran ser sancionats amb multes de 300 a 6.000 euros. Queden exempts els desplaçaments d'urgència per assistència sanitària o per anar a la farmàcia; desplaçaments de feina; realitzar serveis essencials; recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Aquesta mesura tindrà una vigència inicial de 7 dies i es revisarà setmanalment en funció de la incidència de la COVID al municipi.

El confinament forma part d’un paquet de mesures que inclou també la limitació de 10 persones a les trobades socials tant en espais públics com privats, la prohibició de consumir menjar o begudes en espais públics, la finalització de les activitats culturals o festives a dos quarts de dotze de la nit com a màxim o l’obligatorietat que el públic estigui assegut i amb distància.

Incidència a Santa Margarida i els Monjos

Avui divendres les dades de la incidència de la COVID al municipi són les següents:

  • Índex de risc: 1331.75 (Molt alt) Índex de risc dia anterior: 1482.48
  • Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 53
  • Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 82
  • Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 1064.25
  • Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.25 (l’epidèmia creix si és superior a 1)

Des de l’Ajuntament es continua el contacte amb el Departament de Salut per facilitar recursos que permetin ajudar a la tasca dels professionals de la sanitat i s’han establert mesures de seguretat a totes les activitats públiques, especialment les que es duen a terme aquests dies al municipi amb motiu de la Festa Major dels Monjos.

Arxivat a: General, Coronavirus, Seguretat, Via Pública
Santa Margarida i els Monjos