L’ajuntament enceta la campanya ‘Opina, t’escoltem’ per recollir propostes ciutadanes sobre urbanisme i habitatge

14/07/2021

L’Ajuntament ha encetat un procés de participació pública per incorporar la visió de la ciutadania a la planificació urbanística i l’habitatge a Santa Margarida i els Monjos.

Amb el lema ‘Opina, t’escoltem’ l’ajuntament convida a oferir el seu punt de vista sobre aquells aspectes urbanístics que afecten el dia a dia i sobre la situació de l’habitatge al municipi. 

La participació pública de la campanya es dividirà en dues parts. Així, aquest mes de juliol es durà a terme la recollida de propostes que s’ha definit amb el títol ‘El poble vist amb els teus ulls’ i al setembre es farà la del ‘Pla Local d’habitatge’.

 

El poble vist amb els teus ulls

La fase actual del procés de participació ha començat aquest cap de setmana amb la instal·lació de carpes informatives, enquestes presencials i telemàtiques i recollida de propostes. 

La campanya pretén recollir propostes que afecten el dia a dia de la planificació com ara voreres, papereres, il·luminació, barreres arquitectòniques i tot tipus de suggeriments que la ciutadania cregui que poden ajudar a millorar l’entorn de convivència i que respongui a les necessitats  de les persones que hi viuen. 

Les persones que vulguin participar-hi ho poden fer emplenant una enquesta ubicada a https://ja.cat/exlAv o als punts informatius situats els dies 9, 11 i 26 de juliol, davant l’ajuntament, el 14 de juliol, davant el consultori i el 23 de juliol, davant l’espai Antistiana de la Ràpita. Tots els punts s’instal·laran de 9.30 h a 13 h.

 

Pla local d’habitatge

El procés de redacció del Pla Local d’habitatge ha començat la primera fase, que correspon a l’anàlisi, i actualment s’està completant  amb la participació de tècnics i representants dels grups polítics municipals; i passat l’estiu s’obrirà a la participació ciutadana. 

Els plans d’habitatge, són l’instrument de planificació i programació de les polítiques municipals en matèria d’habitatge a dur a terme en els pròxims 6 anys  i analitzen la situació del parc d’habitatges existent, tant des del punt de vista de les seves característiques físiques (tipologia, dimensions, antiguitat, estat de conservació, equipaments, etc.), com d’ús i propietat i l’adequació i el compliment de la normativa d’edificació. També presten una especial atenció al parc existent d’habitatges buits, diferenciant-lo dels ocupats i dels de segona residència, com a eines per solucionar els dèficits i les propostes de futur que ha de marcar el document.

 

Arxivat a: General, Urbanisme
Campanya "Opina, t'escoltem"