Comença el període de votacions dels pressupostos participatius de Santa Margarida i els Monjos

05/07/2021

Aquest dilluns 5 de juliol s’inicia el termini per votar les propostes presentades als pressupostos participatius d’aquest 2021 a Santa Margarida i els Monjos.

La tramitació dels pressupostos participatius es va iniciar aquesta primavera amb un període d’informació pública i la recollida de propostes que serviran per determinar quines inversions es fan al municipi en els propers mesos per un valor total de 80.000 euros.

Aquest any es van rebre 19 propostes que van ser estudiades pels serveis tècnics i pels diferents grups polítics municipals a fi de determinar si s’ajustaven a les bases dels pressupostos participatius. Aquesta tria va desestimar 8 propostes i va acceptar-ne 11.

Finalment però, es presenten únicament 9 propostes a votació perquè es va decidir ajuntar tres peticions similars per a la construcció de pistes de pàdel en una de sola, per evitar la disgregació del vot.

Les votacions es podran fer des d’aquest dilluns i fins al 15 de juliol a través de la pàgina web municipal. Podran votar totes les persones empadronades al municipi que hagin complert 16 anys i es podran votar fins a un màxim de tres propostes per persona. Els vots que incloguin més de tres propostes o els que provinguin de documents d’identificació repetits, seran invalidats.

Els resultats del procés participatiu es donaran a conèixer a finals d’aquest mes de juliol.

Les propostes acceptades que es sotmeten a votació són les següents:

 

1 - Panell tàctil interactiu

Pantalla tàctil interactiva com a punt d’informació a la via pública per informar de les novetats del municipi i activitats que es proposen en diferents àmbits.

2 - Pistes de pàdel al municipi

Realitzar la instal·lació d’una o diverses pista de pàdel al municipi. En aquest apartat s’inclouen tres propostes de pistes de pàdel que han fet diferents persones.

3 - Arranjament i millora del parc infantil de 3 pins entre els blocs G-H-I

Millores per facilitar l’accés i mobilitat al parc infantil. L’arranjament proposat inclou canviar el tipus de tancat, millorar la zona verda del parc, renovar i canviar d’ubicació la zona de jocs infantils i la font.

4 - Portes automàtiques al casal de la gent gran

Instal·lació de portes automàtiques al casal de la gent gran per a facilitar l’entrada i sortida de l’espai als usuaris amb mobilitat reduïda.

5 - Espai vida: un espai de natura i lleure inclusiu per a la ciutadania

Creació d’un espai de benestar i lleure, amb la finalitat de fer-hi vida. Instal·lació d’elements i mobiliari que facilitin l’experiència del joc (espais de lectura, zona de pícnic…) i creació d’un entorn amb presència d’elements naturals.

6 - Millora i adequació de l’espai exterior davant el local social Sala Alguer

Millora de la zona d’entrada a  la sala Alguer amb l’objectiu de facilitar l’accés a persones de mobilitat reduïda. Solucionaria l’accés a la zona de barbacoes, s’inclourien zones de pícnic i es milloraria la il·luminació la zona.

7 - Jocs d’aigua

Construcció d’una zona recreativa de jocs d’aigua amb terra antilliscant. Es proposa ubicar la zona a una part de la plaça de l’església o davant la biblioteca.

8 - Arranjament de l’espai del davant la Masia Mas Catarro

Arranjament de la zona amb terrasses esglaonades per guanyar el desnivell des del carrer de Tarragona fins a l’entrada de la masia.

9 - Canvi de rajoles de la plaça de Pau Casals

Reforma de l’enrajolat de la plaça per millorar el deteriorament del terra, fet que suposaria un avenç per als balls folklòrics del municipi.

 

PODEU VOTAR A TRAVÉS DEL SEGÜENT ENLLAÇ

 

Les propostes desestimades perquè no compleixen els requisits dels pressupostos participatius han estat les següents:

  • Aprenem amb robots i fem impressions de les nostres pròpies eines-maquetes
  •  Mesures per afavorir l’accessibilitat cognitiva al municipi
  • Il·luminació carrer Camí Fondo
  • Urbanització carrer d’Eugeni d’Ors i del Camí Fondo
  • Plataforma única per a la millora de l’accessibilitat i sostenibilitat municipal.
  • Millora en l’equipament de centres educatius del municipi
  • Estudi energètic públic - descarbonització energètica
  • Renovació de les columnes de davant l’església
Arxivat a: General, Participació ciutadana, Política
Santa Margarida i els Monjos