Aquest divendres comença la desena edició del Remeiart

02/06/2021

El festival de les herbes remeieres comptarà amb importants adaptacions a les actuals mesures de seguretat

El Remeiart 2021 es durà a terme del 4 al 20 de juny a Santa Margarida i els Monjos, amb un important conjunt de novetats pensades per adaptar, en la mesura del possible, la seguretat de tots els esdeveniments davant la Covid.

El festival es centrarà aquest any principalment en les Cuines i Tapes i en la Fira Remeiart que aquest any es celebrarà el diumenge 20 de juny. També es duran a terme diverses activitats d’interacció entre el comerç local i el Remeiart.

Les Cuines i Tapes comptaran amb 13 establiments del municipi que oferiran 12 tapes i unes postres, amb la possibilitat d’emportar-se-les a casa. Aquest any s’ha optat per oferir únicament tapes, que es podran tastar entre el 4 i el 20 de juny.

Aquesta ruta gastronòmica inclourà, com a novetat, un espectacle de carrer creat especialment pel Remeiart amb la figura d’una inspectora de tapes i d’un xef “hipster” que interactuaran amb el públic acompanyats d’un petit teatret ambulant en forma de marieta que anirà recorrent els carrers del municipi els caps de setmana. La tartana ha estat creada especialment pel Remeiart, compta amb una banda sonora original del compositor Josep Lluis Arguis  i inclou tota mena de detalls sobre la tradició remeiera.

Pel que fa a la Fira, aquesta es durà a terme, com sempre, al Castell de Penyafort però amb importants adaptacions al moment actual. Enguany, per exemple, no es podrà comptar amb el trenet de pujada al castell però s’oferiran propostes d’entreteniment al llarg del camí d’accés al recinte; es reforçaran els controls d’accés per garantir la seguretat i la distància entre els visitants i s’ampliarà la programació de xerrades i tallers, que enguany comptaran amb reserva prèvia i amb un preu simbòlic d’inscripció per garantir l’assistència.

L’Ajuntament destinarà els diners d’aquestes inscripcions a projectes de millora mediambiental ja que aquest serà també un dels grans eixos del festival 2021.

El Remeiart d’aquest any també ha volgut apostar per la dinamització comercial amb la creació d’un concurs d’enigmes pensat per a públic familiar. Les persones que vulguin fer-lo podran recollir els impresos de pistes als 56 establiments col·laboradors i completar els enigmes per aconseguir premis o participacions a un sorteig.

També com a novetat, el Remeiart 2021 ha estrenat una APP on es podrà consultar l’oferta de tapes i la programació del festival.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Medi ambient, Turisme