L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos aposta per la gestió directa de l’aigua des dels ens públics

01/06/2021

Prop de 40 municipis catalans s’han reunit a Terrassa per defensar el model de la gestió directa de l’aigua pública. En l’acte conjunt s’ha denunciat l’estratègia de les empreses privades que són contràries a la gestió directa de l’aigua per part d’empreses municipals.

El manifest afirma que s’ha arribat a un punt en què quan un ajuntament pren el camí cap a la remunicipalització de la gestió pública de l’aigua, a mes de gestionar els reptes tècnics, organitzatius i administratius que suposa assumir el servei, es pot trobar que també ha de fer front a les pressions judicials de les empreses privades que ho volen impedir.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, ha intervingut en la trobada feta a Terrassa i ha afirmat que “els municipis petits que volem prestar directament el servei d'aigua, busquem fórmules mancomunades o consorciades per poder-ho fer de la millor manera, cosa que les operadores privades volen fer inviable”.

Des de l’Ajuntament Santa Margarida i els Monjos es vol incidir en què l’aigua és un bé escàs, un dret humà i un servei essencial que ha de poder estar gestionat per organitzacions públiques.

Arxivat a: General, Medi ambient
Trobada en defensa de l'aigua pública a Terrassa