"Maternitats desitjades, sexualitats explorades" lema dels actes de commemoració del Dia de les Dones aquest mes de març

01/03/2021

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones i l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha preparat un programa d'actes que es desenvoluparan durant tot el mes de març. La situació de pandèmia fa que l'edició d'enguany sigui especial i per això s'ha confeccionat un seguit d'activitats variades pensades per a totes les edats.

Sota el títol "Maternitats desitjades, sexualitats explorades", l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos a través del servei d'Igualtat ha dissenyat un programa d'actes destinat a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Però la celebració no se cenyirà només al 8 de març, sinó que el programa es desplegarà durant tot el mes.

La primera activitat, preparada conjuntament amb la Biblioteca municipal, és el sorteig que s'obrirà a partir del dia 1 i fins el 6 de març al voltant del post que es publicarà a Instagram. Per participar caldrà comentar el llibre preferit escrit per una dona. Entre les persones que hi participin se sortejarà un lot de llibres.

Els dies 5 i 12 de març està prevista una gimcana anomenada #donesquefanhistòria, per posar en relleu algunes de les dones que la història ha invisibilitzat.

El mateix dia 5 i fins el 26 de març es podrà veure a la Casa de Cultura Mas Catarro l'exposició de piuntura "Las mujeres que habitan en mi", de Rebeca Becerro Díaz. Amb aquesta exposició s'inaugura una nova proposta que neix amb el nom de XOCultural, que portarà cada mes una exposició diferent a la Casa de Cultura Mas Catarro.

A partir del dia 8 de març s'obrirà un nou centre d'interès dedicat als feminismes a la biblioteca municipal anomenat Espai de Dones, on s'hi podran trobar libres escrits per o sobre les dones relacionats amb temes diversos.

El dia 11 de març es farà una avaluació del I Pla d'Equitat del municipi, un acte obert a la participació de totes les dones per tal de posar els fonaments del segon Pla d'Equitat.

Per al 14 de març s'ha previst un itinerari guiat pel municipi que resseguirà el paper de les dones durant la 2a república i la Guerra Civil. Durant l'intinerari es presentarà el projecte "La memòria de totes", una iniciativa de l'Ajuntament que vol recuperar la història de les dones a través d'un procés participatiu obert a totes les veïnes de qualsevol edat.

El següent acte es farà el 18 de març, una xerrada-taller a càrrec de la fisioterapeuta Lídia Freixedes que parlarà sobre el sòl pelvià. Una segona xerrada-taller, aquest cop conduïda per la psicoterapeuta Mercè Salat, versarà sobre "L'amor conscient o tanta per a dones". Serà el 24 de març.

Finalment, el 27 de març es projectarà el docuemntal "Maternitats subversives", guiat per la doula Laia Vallet, que culminarà amb un debat.

Durant tot el mes de març, a més, diversos espais municipals estaran il·luminats.

En aquest enllaç podeu llegir el manifest que ha fet l'Associació Catalana de Municipis, a la qual Santa Margarida i els Monjos està adherida.

 

 

Arxivat a: Igualtat, General
cartell 8M