Accions amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

19/11/2020

La pandèmia no impedirà commemorar el Dia Internacional contra la violència vers dels Dones, el 25N, que a Santa Margarida i els Monjos es recordarà amb diverses accions.

Un dels actes per a un any especial com aquest serà el repartiment per les bústies de tots els habitatges del municipi d’un pin, un targetó i una mascareta amb referències al 25N; també es penjaran pancartes als balcons d’entitats i espais municipals; s'il·luminarà amb color lila la claraboia de la biblioteca i farà lectura, prèviament enregistrada, del manifest 2020, que es difondrà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

Una altra de les accions es farà a l’escola Arrels, amb una hora del conte per a l’alumnat de 2n i 3r de primària, amb la representació del conte “Ningú més que l’altre”. Una altra de les iniciatives ha estat col·locar enganxines amb el lema "Diposita aquí el teu masclisme", distribuïdes per l'Institut Català de les Dones, en algunes papereres del municipi. Finalment, es farà una formació, a càrrec de l'associació Candela, amb perspectiva de gènere per tal de sensibilitzar sobre la violència masclista els joves que cursen PFI.

Així mateix, la regidoria d'Igualtat proposa que el mateix dia 25 de novembre, dimecres, es denunciï la violència que s’exerceix vers les dones inundant les xarxes socials amb una imatge en lila acompanyada dels hashtags #1MinutdeSilenciperlesDonesAssassinades,  #25N i #smmonjos. Adjunt, hi ha la imatge en lila per descarregar-la i compartir-la a les diferents xarxes socials (només cal clicar a sobre i guardar-la).

L'Ajuntament ofereix diversos serveis d'atenció i informació per a les dones. Cal posar-se en contacte amb el 93 898 08 10 (dilluns de 10h a 12h) o al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e); també s'ofereix atenció psicològica pera dones (amb derivació de Dona al Dia o Serveis Socials), i un taller de creixement personal per a dones(derivades d'aquests dos serveis).

En cas d'urgència, cal trucar al 112 d'emergències i el número de l'atenció a la vioència masclista és el 900 900 120.

Aquest 2020 ja són 43 les dones assassinades i 3 menors, a tot l'Estat. Des de l’any 2003, quan es van començar a comptabilitzar les morts i fins a dia d’avui el balanç és de 1.075 dones assassinades.

Arxivat a: Igualtat
material 25N
foto per descarregar per a les xarxes