Bones valoracions de la represa del mercat dels Monjos

20/05/2020

L’Ajuntament ha fet una valoració positiva de la represa del mercat dels Monjos que aquest passat diumenge va acollir 19 parades d’alimentació i primera necessitat, entre les nou del matí i les dues del migdia.

Les parades es van ubicar en un recinte delimitat situat a l’espai habitual del sector de l’alimentació del mercat, amb separació entre punts de venda i amb controls d’accés.

La represa del mercat es va dur a terme encara dins la Fase 0 i per tant amb la possibilitat que únicament hi assistís el públic local. Aquest proper diumenge, ja dins la Fase 1, el mercat podrà acollir públic d’altres municipis de la mateixa regió sanitària.

El regidor de mercats, Josep Lluís Soriano, ha destacat el civisme i l’actitud del públic i ha anunciat que la propera setmana es continuarà amb el mateix format i que, de mica en mica, a mesura que les mesures de seguretat de les diferents fases, ho vagin permeten s’aniran incorporant altres paradistes.

En aquest sentit, la comissió del mercat està treballant amb la possibilitat que si les mesures de desconfinament van endavant, el diumenge 31 de maig o el 7 de juny es puguin  incorporar parades de tèxtils. Soriano ha destacat que “s’està treballant amb diferents escenaris per fer possibles totes les mesures que garanteixin la seguretat del públic i del paradistes però que alhora permetin anar reprenent l’activitat comercial, tenint en compte que el mercat representa també un incentiu important per a tota l’economia local”.

Coincidint amb la represa del mercat, el ple de l’ajuntament ha aprovat aquesta setmana, per unanimitat, la modificació de diverses ordenances fiscals com ara la reducció del 25% de la taxa que paguen els paradistes del mercat fins a finals d’any o l’exempció de la taxa d’ocupació de la via publica per taules, cadires i altres elements.

Arxivat a: Economia, Fires i comerç, General, Salut, Coronavirus, Turisme
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos