L’Ajuntament aprova modificacions de crèdit per donar suport a famílies i impulsar empreses i autònoms

19/05/2020

L’Ajuntament ha aprovat, amb l’acord de tots els grups municipals, la modificació del pressupost d’aquest any per fer suplements de crèdit que permetin vehicular les ajudes de 50.000 euros que s’han posat en marxa per a les famílies amb més vulnerabilitat econòmica i de 40.000 euros per crear una línia d´ajudes municipals directes  a impulsar mesures d’ajuda a empreses i persones adscrites al règim d’autònoms. Aquestes ajudes es trauran del romanent de tresoreria.

El plenari, celebrat aquesta passada nit, ha acordat també, per unanimitat, la modificació de diverses ordenances fiscals com ara l’exempció de la taxa d’ocupació de la via publica per taules, cadires i altres elements o la reducció del 25% de la taxa que paguen els paradistes del mercat fins a finals d’any.

En l’apartat de mocions el ple ha aprovat per unanimitat dues mocions del grup d’ERC per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local i per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. També s’ha aprovat per unanimitat una moció del grup de PA-CUP per la derogació de la LRSAL i la Llei d’Estabilitat pressupostària com a mesura necessària per afrontar la nova crisi social i econòmica.

En el mateix apartat de mocions s’ha donat llum verda a una proposta del PSC per a la recuperació del món de la cultura i l’activitat cultural als municipis i finalment una de JxCAT per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l'Alt Penedès - Garraf- Cunit.

Arxivat a: Economia, General, Política, Salut, Coronavirus
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos