L’Ajuntament aprova una Declaració Institucional dels grups municipals davant la crisi del coronavirus

22/04/2020

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat una Declaració Institucional conjunta dels grups municipals davant la crisi generada per la pandèmia del coronavirus.

El document es va aprovar en el primer ple telemàtic de la història del municipi celebrat aquest dilluns. Els 13 regidors i regidores junt amb les responsables de secretaria i intervenció de l’ajuntament es van connectar per videotrucada en una sessió de gairebé 4 hores de durada, que es va interrompre a les 8 del vespre per afegir-se a l’agraïment diari a les persones que treballen per a l’eradicació del coronavirus.  

El plenari es va iniciar amb un missatge de suport a les persones afectades familiarment o laboralment per la pandèmia, per part de l’alcaldessa Imma Ferret, que també va explicar la relació de les mesures adoptades per l’Ajuntament des de l’inici de la crisi.

La Declaració conjunta aprovada per tots els grups municipals comença recordant que “en aquests moments difícils i durs volem enviar  un missatge de condol a aquelles famílies que han perdut éssers estimats en aquests dies, així com encoratjar, animar i mostrar tot el suport a aquells i aquelles que segueixen lluitant contra la malaltia. Com a Ajuntament volem mostrar d’aquesta manera la preocupació enfront la situació actual i manifestar que tots grups municipals tenim el compromís de fer i prendre totes les mesures sanitàries, socials i econòmiques que siguin necessàries per pal·liar els efectes negatius que el COVID-19 està generant”. El text també trasllada el suport municipal als treballadors i treballadores que garanteixen els serveis mínims, sanitaris, cossos policials, etc. per acabar amb el recordatori que “l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos està i estarà al costat de la ciutadania per sortir junts el més aviat possible d’aquesta situació”.

El ple va aprovar també per unanimitat els plans de prevenció d'incendis forestals i el de verificació d'activitats comunicades de l'ajuntament; les bases reguladores pels ajuts per arranjaments a les llars i ajudes tècniques, destinats a gent gran i a persones discapacitades; i la justificació de les assignacions dels grups municipals any 2019.

En l’apartat econòmic es va donar compte de l’informe trimestral de morositat; del pla anual de control financer 2020 i de la tramesa del pressupost 2020.

En el torn de mocions es van debatre dues mocions del grup d’ERC per declarar el municipi lliure de racisme, que es va aprovar per unanimitat, i per a la instal·lació d'una xarxa bàsica d’accés a internet al municipi, que no va prosperar amb els vots a favor d’ERC, l’abstenció de JUNTSxCAT i PA-CUP i els vots contraris del PSC.

Finalment es va aprovar de forma unànime el Decàleg per a la Recuperació Socioeconòmica dels Municipis de Catalunya confeccionat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Arxivat a: Cultura, Economia, Ensenyament, Esports, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Igualtat, Infància, Joventut, Medi ambient, Memorial Democràtic, Participació ciutadana, Política, Salut, Seguretat, Turisme, Urbanisme, Via Pública
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts