Creació de la xarxa d'ajuda local pel coronavirus

16/03/2020

L'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha posat en marxa un seguit de mesures d'acció social per fer front a casuístiques que es puguin donar al municipi en l’actual situació d'Estat d'Alarma que obliga al confinament de la ciutadania.

Les mesures s’han implementat per complementar el seguiment que es fa des dels serveis socials municipals a les persones que viuen soles o que requereixen algun tipus d’atenció per la seva condició de vulnerabilitat.

Xarxa d’ajuda local

La creació d’aquesta xarxa està pensada per prestar ajuda ciutadana en aquelles necessitats que puguin tenir les persones grans o dependents i que no disposin de ningú que pugui ajudar-les.

Per beneficiar-se del servei cal trucar a l’Ajuntament en horari de 9 a 14 h (93 898 02 11) o bé a la Policia Local la resta d’hores del dia (93 898 00 31).

Igualment si algú coneix un veí o veïna o qualsevol altra persona que creu que pot trobar-se en aquesta situació, es demana que utilitzi els mateixos canals per comunicar-ho.

La xarxa d’ajuda local també necessita de gent que vulgui formar part d’una borsa de persones voluntàries per fer algunes d’aquestes tasques d’ajuda. En concret es demana anar a comprar queviures o medicaments per a persones que no ho poden fer i portar-los-hi a casa; fer trucades puntuals per veure com estan les persones soles i si els cal alguna cosa; o establir conversa telefònica amb les persones que estan soles, entre altres.

Les persones que vulguin formar part de la xarxa podran fer diferents tipus d’ajudes en funció de les seves possibilitats. Per apuntar-s’hi cal emplenar el següent formulari.

La coordinació del voluntariat i de les seves tasques es farà sempre a través dels serveis socials municipals. 

Arxivat a: General, Participació ciutadana, Salut
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos