L’Ajuntament aprova un pressupost de gairebé 9 milions i mig d’euros pel 2020

03/12/2019

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un pressupost per al 2020 de 9.444.343,79 euros, que des del govern municipal han qualificat com uns comptes de contenció i fets de la forma més ajustada possible, tenint en compte la situació econòmica de les famílies del municipi.

El regidor d’hisenda, Josep Lluis Soriano destaca que l’ajuntament és totalment solvent i disposa d’un important romanent, però el pressupost s’ha vist “condicionat per les limitacions que imposa la normativa estatal de despesa local, ja que s’han hagut de complir uns principis de capacitat financera, i també una regla de despesa que és totalment injusta amb nosaltres.”

En el capítol d’inversions per aquest proper any s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, amb obres com l’arranjament de la canalització d´aigua de pluja al carrer de l´estació, cruïlla amb antiga N340; la creació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics; la continuació del projecte de millora del polígon Casanova i les millores continues en espais públics i parcs com ara la renovació d’enllumenat vial amb millor eficiència energètica, o el projecte de centre d’interpretació del camí ramader de marina entre d´altres, tot i que no es descarten altres inversions que provinguin de subvencions o de la incorporació d’excedents per majors ingressos.

El pressupost general de 2020 s’ha aprovat en el plenari d’aquest dilluns amb els vots a favor del PSC i el vot en contra d’ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.

En l’àmbit econòmic, el plenari també ha aprovat el compte general de l’exercici 2018, amb els vots a favor del PSC, l'abstenció d'ERC i JUNTSxCAT i el vot en contra de PA-CUP.  Durant la sessió també s’ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors, que és de 7,39 dies i de l’informe trimestral de morositat del mateix període, que es situa en 28,66 dies. També s’ha donat compte de l’estat d’execució del pressupost 2019.

A la mateixa sessió s’ha aprovat per unanimitat la proposta de desdoblament de l’Àrea Bàsica de Salut Penedès Rural; l’acceptació d’una subvenció dels Fons FEDER per a la renovació d’enllumenat públic i una moció presentada pel grup de PA-CUP, relativa al poble sahrauí. La moció presentada pels grups d’ERC i JxCAT per estendre i promoure la resistència civil pacífica i no violenta no ha prosperat, amb els vots en contra del PSC i a favor d'ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.

Finalment el ple ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions de l’ajuntament per a l’any 2020, amb els vots a favor del PSC i abstenció d'ERC, PA-CUP i JUNTSxCAT.

 

Santa Margarida i els Monjos

3 de desembre de 2019

 

 

Arxivat a: Economia, General, Política
Santa Margarida i els Monjos