Arrenca la segona edició dels pressupostos participatius de Santa Margarida i els Monjos

05/09/2019

Amb el lema ‘Tu proposes, tu tries’ l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos torna a engegar, per segon any, el procediment participatiu per fer propostes i decidir sobre la destinació d’una part dels pressupost municipal de l’any 2019. La partida reservada és de 40.000 euros inclosos en el capítol d’inversions.

Aquesta és una fórmula que permet a la ciutadania triar a quins projectes es destinen aquests, mitjançant un procés d’elecció pública de les propostes presentades.

Aquesta segona edició s’iniciarà amb una fase d’informació, amb una xerrada  en la que s’explicarà el sistema de funcionament d’uns pressupostos participatius. Serà dilluns, 9 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca.

La resta del calendari del procediment continua amb el període de presentació de propostes, que es durà a terme entre el 12 i el 27 de setembre. Les propostes es podran lliurar a les oficines de l’Ajuntament o enviar-les directament a través del web municipal i podran fer-les qualsevol persona empadronada al municipi.

Acabat aquest termini, se n’obrirà un altre en el que una comissió d’avaluació formada per tècnics municipals de cada àrea i regidors dels diferents grups municipals valoraran la viabilitat de les propostes. Aquest termini començarà el 30 de setembre i finalitzarà l’11 d’octubre.

En un procés participatiu d’aquestes característiques es recomana que les propostes siguin clares i concretes, de competència municipal i viables tant a nivell tècnic com normatiu. Així mateix, cal que tinguin una visió de municipi i que la seva execució no sobrepassi els 40.000 euros.

Les propostes que hagin superat aquesta fase de viabilitat seran presentades en un acte que es durà a terme el 17 d’octubre, a les 19.30 h, a la Biblioteca, on s’explicaran els projectes escollits. Entre el 18 i el 31 d’octubre se seleccionaran i valoraran els projectes acceptats.

Finalment, del 4 al 15 de novembre els projectes acceptats s’exposaran i s’obrirà un procés de votacions de propostes per tal que les persones que ho desitgin puguin votar, tant de forma presencial com telemàtica. Podran votar totes les persones a partir dels 16 anys empadronades al municipi.

El resultats final dels pressupostos participatius 2019 es donaran a conèixer el dia 20 de novembre.

Arxivat a: Participació ciutadana
pressupostos participatius 2019

Arxius adjunts