Santa Margarida i els Monjos rebrà 15.000€ per instal·lar punts de wifi públic gratuït al municipi

17/05/2019

Santa Margarida i els Monjos és un del prop d'un centenar de municipis de tot Catalunya que rebrà 15.000€ per tal d'instal·lar una xarxa de wifi pública i gratuïta en diferents espais d'interès públic de la població. Així ho ha donat a conèixer la Comissió Europea, que ha publicat un llistat amb els 3.400 municipis d'arreu d'Europa que es beneficiaran d'aquesta aportació econòmica.

Es tracta de la segona convocatòria del bonus WiFi4EU, per a la qual es van rebre més de 10.000 sol·licituds de tota Europa. Aquesta subvenció servirà per cobrir els costos d'equipament i instal·lació, mentre que la corporació es farà responsable dels costos de connectivitat i manteniment durant tres anys. Cada municipi podrà escollir els punts on fer arribar aquesta instal·lació sempre i quan sigui públics, com ara les dependències de l'Ajuntament, biblioteques públiques, centres de salut, museus, places i parcs, entre d'altres.

El programa WiFi4EU de la Comissió Europea vol promoure l'accés de qualitat a internet a través d'una xarxa wifi. La segona convocatòria té un pressupost de 51 MEUR i Espanya, junt amb França i Itàlia és dels països més beneficiats per aquestes subvencions. Aquest 2019 són 510 els municipis d'arreu de l'Estat que els rebran, cent dels quals a Catalunya. Per consultar la llista de municipis que rebran el bonus WiFi4EU en aquest enllaç

Arxivat a: General
cartell wifipublica