L’ajuntament aprova el reglament regulador del procés de pressupostos participatius per al 2019

04/02/2019

L’ajuntament aprova el reglament regulador del procés de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. L’acord es va aprovar al primer ple municipal ordinari d’aquest 2019, celebrat el dilluns dia 28 de gener, amb els vots a favor de tots els grups. Aquesta, és una fórmula que utilitzen diversos municipis i que permet a la ciutadania poder escollir a quins projectes es destinen els diners inclosos en el capítol d’inversions, mitjançant un sistema d’elecció pública dels projectes. Aquest procés, serà la segona vegada que es porta a terme a Santa Margarida i els Monjos, tenint en compte l’èxit de participació en el procés del 2018.

En el mateix plenari, es va aprovar la cessió del terreny per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària al nucli dels Monjos, que va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i CIU i l’abstenció d’ERC i PA-CUP.

Així mateix, es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a empreses de Santa Margarida i els Monjos per al foment de l’ocupació local, per unanimitat. També podran optar a aquesta subvenció els nous emprenedors i emprenedores que es constitueixin d'alta com autònoms o en cooperatives. Les bases de la concessió de les subvencions, un cop aprovades definitivament, es podran consultar al web municipal o al Servei Local d’Ocupació.

A la sessió es van aprovar, per unanimitat, les bases per a la concessió d’ajuts municipals de llibres escolars, ordinadors per a ús escolar, colònies, llar d’infants, menjador de la llar d’infants i activitats extraescolars per al proper curs escolar 2019 - 2020. En matèria d’ensenyament, també s’aprovà per unanimitat la proposta de resolució presentada pel grup del PSC per instar a la revisió del decret de transport escolar amb criteris d’igualtat d’oportunitats.

El plenari va aprovar per unanimitat la compatibilitat d’una treballadora municipal i un expedient de modificació de l’ordenança reguladora del mercat de venda no sedentària, amb els vots a favor de tots els grups.

En l’apartat de mocions es va debatre una proposta del grup del PSC de suport a les mesures del pacte d’Estat contra la violència de gènere. La moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups.

Arxivat a: Economia, Ensenyament, General, Política, Salut, Urbanisme
L’ajuntament aprova el reglament regulador del procés de pressupostos participatius per al 2019