S'inicia el funcionament dels ascensors a l'estació d'Els Monjos

23/01/2019

El passat dijous 17 de gener, Renfe va posar en marxa els nous ascensors de l'estació d'Els Monjos, finalitzant les obres de remodelació de l'estació de trens de Santa Margarida i els Monjos per tal de solucionar els problemes d'accessibilitat que presentava i millorar-ne la mobilitat interna dels viatgers i viatgeres a l'estació.

Les obres han contemplat la creació d'un pas sota les vies que permet la connexió entre les andanes, la remodelació integra de l'interior de l'edifici de viatgers, la millora dels espais interiors i el bar, la creació d'una zona de lavabos, així com la creació de nous tancaments per al perímetre del recinte de l'estació i l'ampliació de la llargada de les andanes, que també s'ha pavimentat de nou amb sòl gravat per facilitar la indicació de persones amb visibilitat reduïda. A més, s'han construït unes noves marquesines de 40 metres de llargada a cadascuna de les andanes de l'estació.

En aquestes actuacions de millora s'inclouen també la instal·lació dels nous equipaments d'informació i atenció al client. D'una banda, s'instal·laran teleindicadors automatitzats per anunciar les properes circulacions de trens informant de les parades i del temps d'arribada, així com també de si es tracta d'un tren llarg o curt, i si és un tren accessible.

D'altra banda, pel que fa a l'atenció al client, a l'estació d'Els Monjos s'han instal·lat intèrfons que permeten, en cas que sigui necessari, contactar de manera directa i personalitzada amb el Centre Gestió de Rodalies, on disposarà d'atenció 24 hores 365 dies. Així mateix, l'estació disposa del servei d'auxiliars d'informació i atenció als usuaris que presencialment assessoraran als usuaris i usuàries cada dia de 6.00h a 22.00h.

L'adjudicació d'aquest projecte ha representat una inversió de 1.470.000 euros i un termini d'execució finalment superior al previst, per la qual cosa Renfe demana disculpes per aquest endarreriment, tot i que en cap cas ha resultat afectada la circulació de trens per aquest punt.

L'estació d'Els Monjos dóna servei anualment a més de 250.000 persones que disposen d'un total de 44 serveis diaris de la línia R4 de Rodalies de Catalunya que connecten Santa Margarida i Els Monjos amb Barcelona en un temps de viatge de menys d'una hora.

 

Arxivat a: General, Seguretat, Urbanisme
Ascensors renfe 1
Ascensors renfe 2