Inscripció al cens electoral pels residents estrangers

09/12/2018

La generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya informativa amb l’objectiu de fomentar la participació de les persones estrangeres amb dret a votar i exigir que s’estengui a més població

A les darreres eleccions municipals 62.698 persones estrangeres van fer els tràmits per votar, una xifra molt inferior al total de persones que podrien haver exercit aquest dret de vot. Per aquesta raó, enguany des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania s’ha iniciat una campanya informativa dirigida a les prop de 300.000 persones d’origen estranger que el  proper mes de maig podran escollir el seu govern municipal. D’aquestes, 242.000 són ciutadans/es de països de la Unió Europea i prop de 60.000 provenen d’un dels 12 països amb conveni de reciprocitat (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinidad i Tobago, Xile) i 5 anys de residència continuada a l’Estat Espanyol.

La inscripció al cens electoral finalitza el 30 de gener per a les persones de països de la Unió Europea i el 15 de gener per a les d’altres països.

Per a més informació es pot consultar el web de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament, el 012 o les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral.

Arxivat a: General, Participació ciutadana, Política
Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts