Èxit de públic a les activitats de la Transhumància i Viu el Parc, a Santa Margarida i els Monjos

23/10/2018

Santa Margarida i els Monjos ha tancat un cap de setmana farcit d’activitats relacionades amb la Transhumància i l’entorn natural del Parc del Foix.

Les propostes van començar el divendres 19 d’octubre amb dues exposicions sobre els Ambients naturals del Foix i sobre el Camí ramader de Marina; i la presentació de la Geneta, la nova mascota del Parc del Foix, que va aplegar un gran nombre d’infants.

Divendres també es va presentar el llibre El riu de Foix, El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix. Una obra de l’estudiós Joan Rovira i editada pel Centre de Documentació del Parc del Foix. La presentació es va dur a terme a la sala de Moles del Molí del Foix, que va es va omplir de gom a gom per a l’ocasió. Els actes de divendres van finalitzar amb un concert de músiques del món, amb el grup Zing, al mateix Molí.

Dissabte, les activitats tenien programada una caminada popular del Parc del Foix, vinculada al llibre de Joan Rovira, que es va reconduir en una xerrada al Molí del Foix, donades les condicions del terreny per la pluja. L’endemà diumenge es va fer una altra caminada de 4,5 km.

Fira de la Transhumància

Els actes centrals del cap de setmana els va agrupar la quarta edició de la  Fira de la Transhumància que enguany va continuar sumant públic, amb una molt alta afluència de visitants i més de 300 degustacions servides de vins, caves, formatges i embotits.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos dins el projecte del Camí Ramader de Marina, es va fer a l’aparcament d’entrada als Monjos i va comptar amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

La fira va incloure una mostra d’ovelles dels pastors locals i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas, fer ovelles-guardioles de fang, la demostració d’un taller de llana o un concert a càrrec del grup Shamrock Vagabons, entre altres.

La mostra també va comptar amb una trobada i cercavila de Balls de Pastorets, anomenada TranshuFest, amb la participació de sis colles que van recórrer l’avinguda de Catalunya fins al recinte de la Fira on es va dur terme la ballada final.

La Trashufest va continuar al migdia amb un dinar popular a la casa de cultura Mas Catarro i un concert a càrrec dels Shamrock Vagabons.

Les activitats de la Fira i les seves propostes d’actes paral·lels es troben emmarcats també en les activitats del programa Viu el Parc.

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Turisme
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos