Quarta edició de la Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos

11/10/2018

El proper diumenge 21 d’octubre es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos la quarta edició de la Fira de la Transhumància. La mostra es farà a l’aparcament d’entrada als Monjos i comptarà amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

La fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb una mostra d’ovelles dels pastors locals i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas, fer ovelles-guardioles de fang, la demostració d’un taller de llana o un concert a càrrec del grup Shamrock Vagabons, entre altres.

A partir de les 11 la Fira inclourà la TranshuFest, una trobada i cercavila de Balls de Pastorets que començarà a les 11 del matí a la plaça de Pau Casals i recorrerà l’avinguda de Catalunya fins al recinte de la Fira on es durà a terme la ballada final.

La Trashufest continuarà al migdia amb un dinar popular a la casa de cultura Mas Catarro i un concert a càrrec dels Shamrock Vagabons, a partir de dos quarts de cinc de la tarda.

Activitats paral·leles

Les activitats de la Fira inclouen també un programa d’activitats paral·leles que començarà el divendres 19 d’octubre amb dues exposicions sobre els Ambients naturals del Foix, a la Biblioteca, i sobre el Camí Ramader de Marina, al Molí del Foix.

A dos quarts de sis de la tarda és previst que la Biblioteca aculli la presentació de la nova mascota del Parc del Foix, amb activitats infantils; i una hora més tard es presentarà el llibre El riu Foix, El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix. Es tracta d’una obra de l’estudiós Joan Rovira i editada pel Centre de Documentació del Parc del Foix.

Els actes de divendres finalitzaran amb un concert de músiques del món, amb el grup Zing, a les 8 del vespre, les caves Markel dels Monjos.

Dissabte, les activitats s’iniciaran amb una caminada popular de 7,5 km pel Parc del Foix, que sortirà a les 9 de davant l’església dels Monjos i que estarà vinculada al llibre de Joan Rovira.

L’endemà diumenge es farà una altra caminada de 4,5 km que sortirà a les 9 des del recinte de la Fira.

Les activitats de la Fira i les seves propostes d’actes paral·lels es troben emmarcats també en les activitats del programa Viu el Parc.

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General
Fira Transhumància 2017

Arxius adjunts