Cavalls de la Fundació Miranda al Castell de Penyafort

05/12/2017

Una vintena de cavalls recuperats per la Fundació Miranda faran una nit d’estada a Santa Margarida i els Monjos el proper dia 9 de desembre. Els cavalls van sortir del Pla de l’Orri, a la Serra de Catllaràs, el passat 31 d’octubre i, després de fer una estada d’uns dies a Montserrat, enfilaran cap a la costa, seguint el Camí Ramader de Marina que recorre un antic camí mil·lenari de transhumància des de la Cerdanya fins al Penedès.

Els animals arribaran al municipi per la zona de Cal Salines, aquest dissabte dia 9 de desembre, cap a dos quarts de cinc de la tarda. El recorregut que tenen previst de fer és: camí de Cal Salines, rambla de Penyafel, carrer de les Flors, carrer del Lliri, carrer del Canigó, camí Fondo, Eix Cívic, carrer de la Via Augusta i camí del Castell de Penyafort. A les 5 de la tarda és previst que els cavalls arribin al Castell de Penyafort, on passaran la nit en una zona habilitada especialment per a ells al costat del riu Foix.

L’endemà diumenge a les 9 del matí emprendran de nou el Camí Ramader de Marina fins la platja de Vilanova i la Geltrú. D’allà és previst que dilluns continuïn cap a Olivella per passar l’hivern en una finca dins el Parc del Garraf.

Les persones que ho desitgin podran acompanyar caminant els cavalls, a la seva sortida del castell i durant tota l’estona que vulguin, tot i que el retorn serà lliure, ja que no s’habilitarà transport de tornada.

La Fundació Miranda és una associació sense ànim de lucre dedicada a la difusió del coneixement, la comprensió i el respecte pel cavall, les persones i la terra. Actualment treballen en la recuperació de cavalls procedents d’abandonament i/o de maltractament per facilitar la seva vida en manada en grans espais naturals i en llibertat. També acompanyen processos de desenvolupament personal, educatius i formatius amb el suport i l’energia vital dels cavalls lliures. La Fundació té cura de 50 cavalls, que viuen en un espai de més de 1.000 hectàrees en el medi natural.

Canyelles i Vilanova i la Geltrú preveuen actes paral·lels per a dissabte i diumenge, que entre d’altres acolliran l’exposició del Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès, impulsada per l’Ajuntament de santa Margarida i els Monjos.

 

Arxivat a: General, Medi ambient, Turisme
Cavalls en transhumància