Gairebé 1.400 alumnes inicien el curs escolar a Santa Margarida i els Monjos

07/09/2017

Gairebé 1.400 alumnes s’incorporen aquests dies a les aules de Santa Margarida i els Monjos. L’alumnat d’educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat inicia el proper dia 12 el curs 2017-2018 a les tres escoles i a l’institut de Santa Margarida i els Monjos, mentre que l’alumnat de les llars va iniciar el passat dia 5 el procés d’adaptació.

Pel que fa al nombre d’alumnes, les llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita han experimentat una lleugera davallada de matrícula, donat el descens de la natalitat, i han començat el curs 75 alumnes (60 als Monjos i 15 a la Ràpita).

A les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch i Arrels, als Monjos i l’escola Sant Domènec, a la Ràpita, es manté en general la mateixa matrícula del darrer curs i començaran les classes més de 800 alumnes.

A secundària i batxillerat es fa notar l’augment demogràfic de la primera dècada del segle XXI i aquest any per primera vegada s’han superat els 500 alumnes, un centenar dels quals cursarà batxillerat.

Com cada estiu des de l’Ajuntament s’ha aprofitat per dur a terme treballs de manteniment i arranjament de totes les escoles del municipi. A l’escola Dr. Samaranch, s’ha acabat de pintar l’exterior del centre i el passat mes de juliol, l’alcaldessa, la regidora d’ensenyament i la directora de l’escola van presentar un projecte d’accessibilitat als serveis territorials per la instal·lació d’un ascensor. A l’escola Arrels s’ha pintat l’entrada i s’han realitzat tasques de millora i manteniment a la zona de consergeria, als sorrals i a les xarxes del pati. Pel que fa a l’escola Sant Domènec, l’ajuntament ha col·laborat en la instal·lació d’una nova caseta per a l’hort i ha realitzat tasques de manteniment als penjadors de les aules i de millora dels sorrals. Finalment a la llar dels Monjos s’ha instal·lat un tendal per fer ombra.

L’oferta educativa que ofereix l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la completa l’Escola d’Adults, amb cursos de formació general, cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i des d’on es coordina també el Programa de Formació i Inserció i (PFI) que aplega joves que no han acabat l’ESO per oferir-los alternatives formatives i pràctiques laborals.

Les inscripcions per als cursos d’accés a escola d’adults i cicles formatius estan obertes fins al proper 21 de setembre, mentre que les del programa PFI es tancaran el dia 13.

També per segon any l’escola de música comarcal EMAP dura a terme les seves classes a l’escola Arrels.

Arxivat a: Ensenyament, General
Escola Sant Domènech