Inauguració de la remodelació celler del Castell de Penyafort

18/10/2021

L’acte ha inclòs la presentació d’un nou audiovisual sobre el Castell de Penyafort

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha inaugurat la remodelació del celler del Castell de Penyafort aquest dissabte 16 d’octubre en un acte formal que ha donat el tret de sortida a la programació d’activitats culturals que acollirà l’espai en els propers mesos. 

L’acte es va iniciar amb una visita guiada i els parlaments institucionals amb la participació de Pere Pons, diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i de l’alcaldessa Imma Ferret, que va destacar el camí de recerca i remodelació dut a terme al celler i la voluntat de continuar treballant per a la recuperació d’aquest espai patrimonial i en els seus usos. 

L’acte també va incloure una xerrada-conversa sobre el llegat de Josep Puig i Llagostera, l’empresari i diputat que va construir el celler tal com el coneixem actualment, i una aproximació a l’entorn de la vinya i el vi des del segle XIX fins a l’actualitat. La proposta va anar a càrrec del director de vins i begudes d’ElBullifoundation, Ferran Centelles i de la Doctora en història Gràcia Dorel. 

 

Nou audiovisual sobre el castell

La inauguració del celler va coincidir amb l’estrena d’un nou audiovisual sobre el Castell de Penyafort. Es tracta d’un projecte del Servei de Comunicació de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la productora Punt Tv que repassa de forma simbòlica les principals etapes de l’edifici a partir de la conjunció de la pedra, com a fil conductor de tot el període històric, i diferents manifestacions artístiques com la pintura, el cant, el piano o la dansa tradicional i la dansa vertical. 

El nou audiovisual es projectarà en breu com a element final de les visites guiades que es fan cada setmana a l’edifici i que cada any apleguen centenars de persones que acudeixen a aquest espai per conèixer la història d’un dels elements patrimonials més emblemàtics del municipi.

 

Remodelació del celler

Les obres de remodelació del celler han suposat una inversió de 332.500 euros dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 200.000 entre els anys 2016 i 2019 i la resta l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Les primeres intervencions en aquest espai de 256 metres quadrats es van fer entre 2008 i 2011 amb les prospeccions arqueologies, i a finals de 2017 van començar les obres de remodelació de l’espai, que van incidir especialment en la consolidació dels fonaments i en la recuperació de la imatge original de les arcades d’obra vista i volta catalana.

 

Arxivat a: Cultura, General
Acte d'inauguració del celler