Homenatge a Pau Casals

29/09/2021

Santa Margarida i els Monjos commemora el 50è aniversari de l’Himne a les Nacions Unides

El 24 d’octubre de 1971 es va presentar l’Himne a les Nacions Unides, compost per Pau Casals amb lletra del poeta Wystan Hugh Auden, a la seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), a Nova York. A continuació, Casals va rebre la Medalla de la Pau de la institució, en reconeixement a la seva trajectòria personal i el seu compromís per la justícia i per la pau al món. 

Santa Margarida i els Monjos commemorarà aquest mes d’octubre el cinquantè aniversari d’aquella efemèride amb una programació que encetarà l’exposició Pau, Pau, Pau, la lluita pacífica d’un artista per la pau. La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura Mas Catarro, del 7 al 28 d’octubre i es presentarà en un acte especial el dia 7, amb la participació de Sínoca i Josep Porta.

L’acte central de commemoració es durà a terme el dissabte 23 d’octubre, a les 6 de la tarda a la plaça de Pau Casals, amb la participació del cor Xamusia, de la companyia de circ Estampades i de Josep Porta.

La programació dels actes de commemoració inclourà un taller infantil de la cultura de la pau, el dimecres 20 d’octubre; un concert de corda amb músiques de pel·lícules, el dijous 28; i activitats especials i visites guiades relacionades amb la figura de Pau Casals dins del context de la Guerra Civil, al CIARGA durant els caps de setmana del programa.

L’aforament a tots els actes serà limitat i controlat. Per assistir a la presentació de l'exposició del dijous 7 d'octubre, cal reservar plaça prèviament al 93 898 02 11.
Per participar al taller infantil Cultura de la Pau, cal inscriure's prèviament, del 14 al 19 d'octubre, al telèfon 938983757 o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Per assistir al concert de músiques de pel·lícules és imprescindible inscripció prèvia a https://bit.ly/2Xyyodj .

Arxivat a: Cultura, General
Pau Casals homenatge

Arxius adjunts