Santa Margarida i els Monjos en contra de la MAT

08/09/2021

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret va participar ahir a la reunió convocada per la Diputació de Tarragona per rebutjar el Projecte de Línia d’Alta Tensió (conegut com la MAT) que impulsa l'empresa Forestalia entre Terol i Barcelona.

El projecte preveu construir cinc parcs d'energies renovables a Aragó i transportar aquesta electricitat fins al Baix Llobregat mitjançant una línia que creua nombrosos municipis i espais d’interès natural, entre ells el Parc del Foix.

A la reunió, celebrada a Reus, van participar els màxims responsables d’institucions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès, que van analitzar com s’han fet els informes tècnics del projecte.

El govern municipal de Santa Margarida i els Monjos està d’acord en emetre informes desfavorables segons la base tècnica exposada a la reunió i sumar-se a la veu unànime del territori, que s’oposa a aquesta infraestructura per motius de base legal que no acrediten la necessitat de fer-la, amb el cost que això suposarà pel territori, i tenint en compte que el projecte es considera com una amenaça de construir de forma encoberta una xarxa privada de transport elèctric, cosa que no està a dret a llei ara com ara.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos està d’acord en que cal  possibilitar una sostenibilitat energètica, però no amb els condicionants que implica la MAT. Des del consistori s’estan acabant d’enllestir les al·legacions al projecte.

Arxivat a: General
Santa Margarida i els Monjos