Buhos, John Jacobsen i Xiula, plats forts de la Festa Major dels Monjos 2021

30/06/2021

La festa aposta per potenciar també els grups locals i de proximitat

La Festa Major dels Monjos ha fet pública l’oferta d’espectacles amb un cartell que aquest any comptarà amb el concert estrella del grup català Buhos, el Dj. John Jacobsen o l’actuació del grup Xiula, amb la seva experiència d'animació musical formada per quatre músics i educadors que ha revolucionat l'animació infantil. 

En l’àmbit musical, la festa també farà una aposta ferma per la promoció dels artistes locals o de proximitat, amb concerts adreçats a jovent i a públic adult. En aquest sentit s’ha anunciat l’actuació dels grups Kon Fusion, Baron Brandy i Loose Screws, Maria Rama i diferents cantants de rap locals.

La festa es durà a terme del 15 al 20 de juliol i començarà amb una traca que aquest any serà aèria i el pregó a la plaça de Pau Casals, a càrrec d’Eulàlia Sendrós. També hi haurà cercaviles adaptades a les disposicions del moment, amb la participació de balladors petits i grans i ballada de lluïment després de l’ofici solemne el dia 20.

Els espectacles de foc també tornen de nou al programa amb la celebració del correfoc infantil o la nit de foc, que tancarà els actes de la Festa Major després que l’any passat no es va poder celebrar. El castell de focs es farà des de tres punts diferents del municipi i de forma consecutiva, per evitar aglomeracions, tal i com es va dur a terme la darrera edició. 

Entre els actes de foc destaca també el Correfoc que ja es va poder fer l’any passat i que enguany inclourà la celebració especial del 40è aniversari del Drac dels Monjos.

De fet, aquest any la festa major celebrarà diversos aniversari, ja que al Drac se sumen també el Ball de panderetes dels Monjos, el Ball de Cercolets, el ball de Cintes i el Ball de Bastons, que fan 40 anys, i el Ball del Foix, que en celebra 25.

La festa també apostarà de nou per les matinades, després que l’any passat es tornessin a fer després d’anys sense dur-se a terme; el vermut electrodiàbolic; un cabaret feminista i la programació habitual de la societat La Margaridoia.

També es continuaran programant actes simultanis en diferents escenaris per facilitar que no hi hagi aglomeracions i oferir un ventall artístic variat i adaptat a tot tipus de públics.

Totes les activitats tindran aforament limitat i les entrades es posaran a la venda els dies previs a la festa en una carpa al poble i posteriorment a través d’una pàgina web de reserves.

Aquest any la festa l’ha dissenyat una comissió d’entitats i l’àrea de cultura de l’Ajuntament.

La reserva i compra d'entrades dels actes de la Festa Major 2021 es farà el dia 12 i 13 de juliol, i les entrades restants es podran reservar i comprar a partir del 14 de juliol a partir del següent enllaç https://bit.ly/3hlEdSu.

 

Arxivat a: Festes i Tradicions, General
Santa Margarida i els Monjos