Un acte virtual explica l’escola en temps de la república als alumnes de Santa Margarida i els Monjos

18/02/2021

Els alumnes dels cursos compresos entre 3r i 6è de primària de les escoles de Santa Margarida i els Monjos assisteixen avui de manera virtual a l’acte que sota el títol “Els anhels d’una república, els Anhels d’una escola” serveix per donar a conèixer com la tècnica Freinet va canviar el tarannà de les escoles entre el 1934 i el 1937 i que, en el cas del municipi, es va plasmar i n’ha quedat testimoni mitjançant la revista escolar Anhels, sota el mestratge de Tomàs Cozculluela. L’enregistrament de l'acte es pot trobar al canadl de Youtube de l'Ajuntament.

Aquest acte s’emmarca en el programa d’activitats de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”, que fins el 21 de març es pot veure a Vinseum.

L’historiador Ramon Arnabat i el comissari de l’exposició, Albert Taulé, conduiran l’acte, que presentarà la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Esther Marmaneu i clourà la regidora d'Educació, Neus Hernández.

Amb motiu d’aquest acte s'han editat dos facsímils de la revista escolar Anhels, els números 5 i 6, que es van repartir entre les escoles del municipi per tal que els alumnes ho anessin treballant abans de l’acte virtual.

 

Arxivat a: Cultura
revista anhels