Nova normativa de trànsit en vigor

04/01/2021

Des del dia 2 de gener estan en vigor les noves normes legislatives de trànsit.

Entre els punts més destacats hi ha la limitació a 30 km/hora en vies urbanes d’un únic carril per sentit i a 20km/h en les vies de plataforma única de calçada i vorera. També es penalitzarà amb 6 punts del carnet la manipulació del mòbil mentre es condueix i amb 4 punts el no ús del cinturó de seguretat, el casc o els sistemes de protecció infantil.

D'altra banda, un altre dels aspectes més rellevants de la normativa vigent és la regulació de la circulació en patinet elèctric. En aquest sentit, se'ls prohibeix circular per voreres i zones de vianants, ja que estan subjectes a les mateixes normes de circulació que la resta de vehicles i no poden circular per vies interurbanes, travessies, autovies i autopistes, només per carril bici i zones 30, però mai per la vorera. El límit de velocitat es fixa en 25 km/hora; no pot circular més d'una persona per patinet, ni fer ús d'auriculars i ni telèfons mòbils. Els conductors de patinets poden ser sotmesos a test d'alcoholèmia i drogues, igual que la resta de conductors. Així mateix, un patinet elèctric no pot cicular de nit sense il·luminació ni elements reflectants.

L’objectiu de la reforma cap a un nou model de seguretat vial és aconseguir una reducció d’un 50% dels morts i ferits greus per accidents de trànsit durant la pròxima dècada.

Es pot consultar la nova normativa en aquest enllaç.

Arxivat a: General
patinet elèctric