Dilluns, 30 de novembre, comencen els cribatges al municipi per frenar la transmissió de la Covid_19

27/11/2020

A partir de dilluns, dia 30 de novembre, comença una tanda de cribatges intensius a diferents punts de la regió metropolitana sud, entre ells a Santa Margarida i els Monjos.

L'objectiu és detectar i descartar possibles positius per frenar la propagació de la Covid_19 entre la població i contenir la transmissió comunitària.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Les proves, que són gratuïtes, es faran al Molí del Foix (avinguda Catalunya, 84) entre les 15h i les 20h.

 

Arxivat a: Coronavirus
sala de tests al molí