Setmana Europea de la Prevenció de Residus

23/11/2020

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra fins el 29 de novembre, el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa aquests dies, amb el suport de l'Ajuntament i altres administracions locals, una campanya de sensibilització i conscienciació per tal de fomentar la reducció dels residus i una millora en la seva separació.

A través de les xarxes socials es durà a terme una acció de comunicació centrada en la gestió, com a residu, de les mascaretes d’un sol ús. Es tracta d’una proposta gràfica amb una sèrie de tres imatges, acompanyades de missatges molt concrets, en què es recorda la importància de llençar-les a la paperera o a la fracció del rebuig; s’alerta dels riscos i efectes que aquest tipus de residus tenen sobre l’entorn natural, i s’anima a apostar pels models reutilitzables. Aquest material gràfic i les adaptacions es posaran a disposició dels Ajuntaments per tal que puguin fer d’altaveu i participar d’aquesta tasca col·lectiva de sensibilització i respecte pel medi ambient.

En aquesta mateixa línia pedagògica sobre com i on llençar correctament els residus, el Servei d’Educació Ambiental també ha preparat una altra acció de comunicació digital per alertar sobre l’increment dels impropis - aquells residus que es llencen als contenidors de recollida selectiva, però que no corresponen a aquella fracció –,  en especial a la fracció del paper i cartró, en què sovint s’hi aboquen materials i residus que han d’anar a un altre contenidor.

Arxivat a: Medi ambient
anunci mascareta