L'Ajuntament congela impostos per al 2021 i rebaixa taxes per afavorir la reactivació econòmica del municipi

28/10/2020

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar en sessió plenària una congelació de la majoria dels impostos per al 2021 amb la intenció d’afavorir la reactivació econòmica del municipi i ajudar a combatre els efectes negatius de la Covid-19 sobre la ciutadania.

Entre els impostos que es veuen beneficiats per aquesta mesura hi ha la reducció d’un 15% de la taxa de parades del mercat i el mateix percentatge per a les taxes de residus comercials i d’ocupació de la via pública per a taules i cadires, totes elles amb voluntat d’afavorir el teixit comercial i del sector de la restauració. Per a l’equip de govern, aquestes mesures es veuen com una “ajuda al comerç, un dels motors econòmics del municipi” i que s’ha vist molt perjudicat per la situació sanitària.

La modificació de les ordenances fiscals per al 2021 es va aprovar provisionalment amb els vots a favor del PSC, els vots en contra d’ERC i JuntsxCat i l’abstenció de Poble Actiu-CUP.

D’altra banda, també es va provar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició l’inici de la licitació del contracte del servei de neteja dels edificis i equipaments que depenen de l’Ajuntament. També es va prosperar per unanimitat una modificació del pressupost 2020 per reconduir línies de subvenció a entitats del municipi per a arranjaments i adquisició de material. Així mateix, entre d’altres punts, es va aprovar el padró a 1 de gener de 2020, que deixa una xifra de 7.676 habitants i les bases per a la socialització i reutilització de llibres escolars i material didàctic per al curs vinent. En el capítol de mocions, la presentada pel PSC per a la protecció del sistema sanitari d’atenció primària es va aprovar amb els vots socialistes i de la CUP, JuntsxCat es va abstenir i ERC hi va votar en contra; la moció del grup socialista sobre la reclamació d’ajudes a la Generalitat per a la restauració i el comerç del municipi, va tenir els vots favorables de PSC i CUP i els vots en contra d’ERC i JuntsxCat. La proposta de resolució, modificada, de Poble Actiu-CUP per augmentar els serveis de la biblioteca va tenir el suport de tots els grups.

El ple del mes d’octubre va tornar a ser telemàtic, atesa la situació sanitària actual.

Arxivat a: General
ple 26-10-20