Comunicat sobre la Festa Major dels Monjos 2020

10/07/2020

Davant les dades epidemiològiques de les darreres hores, l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos emet un comunicat sobre la Festa Major dels Monjos 2020 simbòlica en el que aposta per una celebració que combina els actes presencials amb els virtuals.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos amb la col·laboració de les entitats que participen dels actes de Festa Major, es va plantejar dos escenaris possibles per a una Festa Major simbòlica, del poble i per a la gent del poble:

• Opció 1: actes de petit format, simultanis, amb aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat i sanitàries necessàries per poder garantir la seguretat de totes les persones.
• Opció 2: escenari virtual, amb una programació cultural per fer difusió mitjançant directes de Penedès Televisió i les xarxes socials de l’Ajuntament. Es pretenia fer arribar la cultura i el folklore a les llars dels municipi, evitant així l'assistència massiva de públic als actes, però fent sentir i viure l’esperit de Festa Major en un format diferent.

Sabem que el món cultural i de les arts escèniques està patint molt aquesta crisi i creiem que la cultura és un bé de primera necessitat i el nostre segell de identitat.  Per tant, apostem per fer-vos viure aquest esperit dins de les circumstàncies permeses i per seguir contribuint a fomentar la cultura.

És necessari enviar un missatge positiu a la ciutadania per tal de donar forces i ànims a totes aquelles persones que encara estan patint els efectes d’aquesta pandèmia. Malgrat això, a causa de les dades epidemiològiques de les últimes hores, creiem que el més adient i responsable és portar-vos aquest bocí cultural, de manera presencial i virtual, a les vostres llars, i evitar així aglomeracions en la mesura del possible.

Els actes són exclusivament per a la gent del municipi. Els presencials seran en espais a l’aire lliure, tancats i amb control d’aforament amb tiquet gratuït prèvia inscripció. Els actes virtuals es podran seguir pel canal Youtube de l’Ajuntament.
Volem agrair a les entitats l’esforç que esteu fent per fer arribar a tothom la cultura i el folklore popular.
Ens hagués agradat poder oferir un format més proper, participatiu i de socialització de Festa Major, però la realitat és la que és i ara més que mai hem de ser responsables.
És per això que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Comissió d’Entitats ha decidit que, per la seguretat de totes les persones, la programació que sortirà publicada a la revista Nosaltres no es pot dur a terme i s’ha adaptat a la situació actual.


Notes d’interès:

L’accés als actes es realitzarà amb aforament limitat i controlat. Per tant, no es podrà entrar sense prèvia inscripció i recollida d'un tiquet personal i intransferible.

Per recollir el tiquet, us podeu adreçar a la parada informativa que hi haurà a la Plaça Pau Casals els dies 14 i 15 de juliol de les 19h a les 21h.

Per recollir el tiquet haureu de facilitar les vostres dades personals, donant així el consentiment perquè siguin tractades únicament i exclusivament per controlar l'aforament dels actes de Festa Major 2020.

No es podran fer inscripcions ni recollir tiquets el mateix dia dels actes.

*No hi haurà servei de barra als actes. Per tant, no se servirà cap tipus de beguda.

Arxivat a: Festes i Tradicions
pati masia covid