Mascaretes obligatòries a partir del 9 de juliol encara que es pugui mantenir la distància de seguretat

08/07/2020

A partir de dijous 9 de juliol serà obligatori a tot Catalunya l'ús de mascareta, tant a l'interior com a l'espai públic i encara que es respecti la distància de seguretat.

El Procicat ha aprovat que l'ús de la mascareta sigui obligatori per a majors de 6 anys tant a l'interior com a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic. Aquesta mesura és aplicable fins i tot quan es respecta la distància de seguretat d'1'5 metres entre persones.

Es mantenen les excepcions vigents i, per tant, no hauran de dur mascareta les persones que els resulti contraindicat per motius de salut, ni les que practiquin activitats en què la mascareta sigui incompatible, com per exemple la pràctica esportiva.

Amb aquesta previsió més restrictiva pel que fa a l'ús de la mascareta es pretén minimitzar el risc de transmissió comunitària del virus, arrel dels darrers focus detectats en diferents punts del país.

Arxivat a: General, Coronavirus
cartell obligatorietat de mascaretes