Unes festes majors diferents

09/06/2020

L’Ajuntament i les entitats que integren la taula de cultura de Santa Margarida i els Monjos, formada per representants d’entitats que organitzen les principals festes majors del municipi han estat valorant el model festiu per aquest estiu 2020.

Les festes majors són un dels elements més importants del nostre patrimoni immaterial i de la cultura mediterrània que ens caracteritza. Una forma de relació veïnal que ha anat evolucionant al llarg dels segles però que en essència manté l’esperit de sociabilitat entre les persones per deixar de banda les activitats diàries i centrar-nos en la celebració col·lectiva.

Aquest estiu, aquest lligam entre veïns i veïnes serà difícil que es pugui establir de la forma habitual i per molts esforços que hi vulguem posar, les nostres festes majors no seran el mateix sense aquesta interrelació.

Malgrat tot, enguany no tirem la tovallola i ens neguem a donar per perduda la celebració d’aquestes tradicions, perquè la cultura és un bé de primera necessitat.

Per tant, aquest estiu apostem per fer unes festes realment locals, que visquem des dels nostres pobles i sense desplaçaments entre localitats i amb una presència d’activitats repartida per les diferents places i zones del municipi. Unes festes concentrades en un espai molt curt de temps i de Km 0, que permetin fer activitats de petit format i amb una programació que s’adapti amb facilitat al que les autoritats sanitàries ens permetin fer en el moment de desescalada en el que ens trobem en el moment de celebració de cada festa.

I treballem també perquè aquestes activitats puguin relligar-se de forma virtual per poder-les fer arribar a cadascuna de les llars dels nostres veïns i veïnes.

Estimem les nostres festes i tradicions i no volem deixar l’ocasió per reinventar les activitats per continuar gaudint d’aquest esperit col·lectiu apel·lant a la responsabilitat de tots i totes.

Unes festes majors marcades per la voluntat de contribuir a reactivar l’economia local i sobretot que pensin en el gaudi i en la salut de tothom.

Nota: Aquest comunicat ha estat subscrit per totes les entitats organitzadores d’activitats festives estiuenques del municipi i per les comissions organitzadores de la Festa Major de la Ràpita i de Cal Rubió. La Comissió de Festes dels Monjos ha decidit no subscriure’l. La Festa Major dels Monjos l’organitzarà aquest any una comissió d’entitats.  

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Coronavirus
Festa Major de la Ràpita
Santa Margarida i els Monjos
Festa Major de Cal Rubió