Nous models festius

09/06/2020

Els ajuntaments de La Granada, Castellví de la Marca, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca i Santa Margarida i els Monjos, que celebren les seves festes majors a l’estiu, i davant les incerteses que provoca la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus COVID-19, han estat valorant conjuntament un model festiu per aquest estiu 2020 que us presentem en el següent manifest.

Les festes majors són un dels elements més importants del nostre patrimoni immaterial i de la cultura mediterrània que ens caracteritza. Una forma de relació veïnal que ha anat evolucionant al llarg dels segles però que, en essència, manté l’esperit de sociabilitat entre les persones per deixar de banda les activitats diàries i centrar-nos en la celebració col·lectiva.

Aquest estiu, aquest lligam entre veïns i veïnes serà difícil que es pugui establir de la forma habitual i per molts esforços que hi vulguem esmerçar, les nostres festes majors no seran el mateix sense aquesta interrelació.

Malgrat tot, enguany no tirem la tovallola i ens neguem a donar per perduda la celebració d’aquestes tradicions, perquè la cultura és un bé de primera necessitat.

Apostem per fer córrer la imaginació i crear unes festes de proximitat, unes festes realment locals, que visquem des dels nostres pobles i sense desplaçaments entre localitats. Unes festes que relliguin alguns esdeveniments reals amb la tecnologia que ens permet fer-les arribar a cadascuna de les llars dels nostres veïns i veïnes, i amb la garantia de totes les mesures de seguretat vigents en aquests moments.

Unes festes majors marcades per la voluntat de contribuir a reactivar l’economia local i sobretot que pensin en el gaudi i en la salut de tothom.

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Coronavirus, Turisme
Domàs de Festa Major