L’ajuntament realitza gairebé 900 ajudes a persones vulnerables durant el mes d’abril

05/05/2020

Els serveis Socials municipals han realitzat aquest mes d’abril el seguiment de 60 persones en situació de vulnerabilitat al municipi.

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma aquest servei s’ha focalitzat especialment en l’atenció a les persones que poden quedar aïllades o que tenen especial situació de vulnerabilitat.

L’atenció de Serveis socials ha requerit aquest darrer mes de 896 accions que es tradueixen en suport per anar a comprar productes de primera necessitat o medicaments; visites de seguiment, amb les degudes mesures de protecció; trucades, etc. També es fa el seguiment de 146 persones que per una qüestió d’edat estan en la franja de més risc davant el coronavirus.

En aquesta tasca hi col·laboren també les persones apuntades a la Xarxa d’ajuda Local que aquest mes han realitzat 153 sortides a comprar queviures o medicaments, suports per anar a llençar la brossa, seguiments  telefònics i suports al banc d'aliments.

Des de Serveis Socials es coordina també el servei de psicologia d'adults i d’infants, que ha continuat fent seguiment dels seus casos, més els nous que s’han derivat  per la situació de la Covid-19.  També han continuat en contacte amb les persones la treballadora familiar i les responsables del servei El Corriol, dedicat als infants. Igualment s’han continuat fent a distància els tallers de musicoteràpia per motivar i mantenir actives les persones usuàries. Pel que fa al Banc d'aliment, s’han atès 92 famílies.

L’Ajuntament també manté contacte directe amb la residència de persones grans Les Espitlles, amb seu al municipi, amb ajuda per l’adquisició de material necessari de protecció i altres.

Finalment destacar l’aportació privada per ajudar a les persones en situació de risc per part d’empreses, entitats i particulars que han fet cessió de material divers i aliments.

Arxivat a: General, Salut, Coronavirus
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos