Comunicat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per la pandèmia de coronavirus

11/03/2020

Davant el pas a fase d’alerta per la pandèmia de coronavius, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos comunica que s’està fent el seguiment de les actuacions i comunicats que s’emeten des de Generalitat de Catalunya, per avaluar l’evolució de la situació i prendre les mesures de prevenció que es corresponguin a les recomanacions sanitàries.

L’Ajuntament recorda que aquest matí el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha passat a fase d’alerta per poder mantenir una situació de seguiment i la contenció del coronavirus. Les mesures que es deriven d’aquesta nova fase entraran en vigor dijous, 12 de març, per un període de 15 dies i són les següents: 

  • Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals que se celebrin a Catalunya s'han de realitzar a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d'edat, que hi poden anar acompanyats.
  • La suspensió o ajornament de les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones.
  • En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforaments inferiors a les 1.000 persones, es poden celebrar únicament si només s'ocupa un terç de l'aforament màxim autoritzat, amb l'objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.
  • Aquestes mesures de restricció s'apliquen a activitats d'espectacles públics, recreatives i qualssevol altres d'oci, culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

Afectacions a Santa Margarida i els Monjos

Es mantenen, fins a nova ordre,

Les activitats extraescolars esportives municipals que coordina el Consell Esportiu de l’Alt Penedès, si bé s’ajornen totes les activitats dels Jocs Esportius Escolars (JESPE) dels propers 15 dies així com totes les trobades esportives previstes per aquests. 

Les activitats previstes a la Biblioteca, la casa de cultura Mas Catarro i a la resta d’equipaments municipals, es mantindran sempre i quan no hi hagi cap altre ordre que ho contradigui.

S’ajorna el sopar de les dones previst per aquest divendres dia 13.

La celebració, ajornament o suspensió d’activitats pot variar en els propers dies en funció de les recomanacions que arribin des de les autoritats sanitàries. Es recomana estar a l’aguait de les comunicacions que es facin a través dels canals habituals de l’Ajuntament.

 

 

Santa Margarida i els Monjos

11 de març de 2020

Arxivat a: General, Salut
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos