Carnaval lliure de músiques sexistes

11/02/2020

El carnaval 2020 de Santa Margarida i els Monjos estarà marcat pel segell ‘lliure de sexismes’ amb una empremta que ja ha començat a deixar marca en altres carnavals de les nostres comarques. A proposta de la regidoria Esther Marmaneu, que es va adreçar a tots els ajuntaments de les comarques del Penedès i Garraf, nombrosos municipis han incorporat a les seves bases de participació la recomanació de fer servir músiques lliures de sexisme. Dos localitats, però, han anat més enllà. Es tracta de Santa Margarida i els Monjos i Castellví de la Marca, que ha utilitzat les mateixes bases aprovades pel ple municipal de Santa Margarida i els Monjos el passat mes de novembre.

Així, les carrosses inscrites rebran 50€ i els grups i comparses, 30, pel sol fet de participar i complir els requisits establerts a les bases. Si a més es comprometen a difondre exclusivament música lliure de sexisme i respecte envers les dones rebran una subvenció de 150€ i 90€ respectivament.

La proposta ha estat molt ben acollida per les 25 carrosses i comparses que participaran a la rua de carnaval dels Monjos el proper dia 23, ja que totes han lliurat les cançons que utilitzaran durant la rua per ser estudiades.

Per tal de garantir que els participants a les desfilades compleixen amb la normativa, els grups han hagut de fer arribar en els últims dos mesos als respectius ajuntaments el llistat de cançons que ballaran en els recorreguts. Les regidories s'han encarregat d'avaluar-les i donar el corresponent vistiplau. Per a fer aquesta tasca s'ha comptat

En total, s'han avaluat 250 cançons en 5 idiomes diferents, amb l'ajuda de l'assemblea feminista La Ruda, que a través d’un comunicat ha fet públic que celebren “el pas donat per Santa Margarida i Els Monjos i Castellví de la Marca, però al mateix temps exigim que sigui una mesura que tots els ajuntaments del Penedès vegin com necessària i obligatòria”.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Joventut, Turisme
Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts