Nadal i Reis a Santa Margarida i els Monjos

20/12/2019

Les festes de Nadal ja són aquí. Tornen un any més per complaure aquelles persones que les esperen amb il·lusió o per provocar indiferència o tristor en altres. Però sempre tornen. I amb elles arriben també un gran ventall d’activitats que es preparen des de les entitats o els serveis municipals per amanir aquestes dates amb un punt de lleure i cultura.

Totes aquestes activitats les podreu trobar a l’agenda d’actes de Santa Margarida i els Monjos, ja sigui als equipaments o establiments habituals en l’edició impresa o bé al web de l’Ajuntament en format digital.

Activitats infantils i esportives

L’agenda de propostes inclou un any més el Parc Nadalenc Esportiu, organitzat pel servei d’esports de l’Ajuntament. Un clàssic que enguany torna al seu emplaçament habitual, a la remodelada pista poliesportiva. Una altra de les ofertes lúdiques és la del parc d’inflables Boti-Boti, que es farà del 2 al 4 de gener, i les activitats del Tangram i del servei d’infància, que oferiran una programació especial d’activitats per a petits i joves.

Nou recorregut de la Cavalcada dels Monjos

Pel que fa a les cavalcades, enguany Ses Majestats dels Reis de l’Orient tornaran a recórrer els carrers de La Ràpita, Cal Rubió i Els Monjos, però ho faran amb un canvi de recorregut als Monjos. Degut a que el 5 de gener s’escau en diumenge i per motius d’organització de la cavalcada i del mercat, enguany s’ha decidit modificar el recorregut i traslladar la festa final i la recepció dels reis.

Així, la cavalcada sortirà de la rambla de Penyafel, amb la cantonada de l’avinguda de Cal Salines i seguirà per aquesta via fins a arribar a l’avinguda de Catalunya. Les carrosses recorreran l’avinguda i giraran per l’avinguda de cal Rubió fins al parc de la Biblioteca on aquest any es farà la rebuda oficial de ses majestats amb el lliurament de la clau màgica, que aquest any donaran l’Emma Rodríguez i el Yulen Blanco.

La resta de cavalcades seguiran el seu recorregut habitual. A Cal Rubió els Reis arribaran a dos quarts de sis de la tarda i una hora més tard iniciaran el seu recorregut pels Monjos. A la Ràpita, Ses Majestats iniciaran la cavalcada a les 7 de la tarda i finalitzarà amb la recepció al CCRR.

Nadal Solidari

En aquestes dates és important també fer una crida a tenir presents les famílies que pateixen dificultats al municipi. Una altra de les propostes que es realitza és la de la recollida de joguines noves per a famílies amb manca de recursos, a càrrec de benestar Social i la Creu Roja. Per col·laborar-hi es poden comprar joguines noves i portar-les a l’Ajuntament o als establiments col·laboradors abans del 2 de gener o fer aportacions econòmiques amb la compra de butlletes solidàries d’1 euro que es troben als establiments del municipi. D’altra banda l’associació Som Solidaris recorda que qui vulgui pot col·laborar amb donatius de productes als establiments de la campanya Sos Aliments.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, Infància, Joventut
Fira del Nadal