Nova edició del calendari del Parc del Foix

19/12/2019

Aquesta setmana s’ha començat a repartir el calendari que cada any edita el Parc del Foix i els Ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Castellet i la Gornal.

Enguany el calendari està dedicat als ocells del parc i presenta 15 imatges de Vicenç Lara, veí de Clariana. El fil conductor dels ocells s’ha escollit enguany per fer evident la importància que el Parc del Foix dona a la protecció i el seguiment de la fauna, especialment tenint en compte que el Parc és una zona ZEPA, d’especial protecció de les aus. El treball de salvaguarda fet fins ara ha donat els seus fruits amb un augment de la biodiversitat dins l’entorn protegit.

També és important remarcar la tasca de divulgació que fa l’equip del Parc, la Diputació, els ajuntaments i les entitats de l’entorn, perquè tothom conegui els beneficis de la conservació del medi natural. En aquest sentit, aquest any 2020, s’afegirà un nou observatori de fauna, que es situarà al Castell de Penyafort, i que es sumarà als dos que ja existeixen al parc i que estan a la disposició d’ornitòlegs i amants de la fotografia.

Des de l’any 1994 l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos fa arribar el calendari de sensibilització ambiental a totes les llars i entitats del municipi, i des de l’any 2006 aquest s’edita conjuntament amb el Parc del Foix i l’Ajuntament de Castellet i la Gornal. La publicació té l’objectiu de promoure valors de sensibilització ambiental, i difusió del patrimoni natural de l’entorn i inclou informació sobre els festius locals dels diferents nuclis dels dos municipis que integren el Parc del Foix: Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos.

El veïnat de Santa Margarida i els Monjos rebrà el calendari a casa seva i en cas que sigui impossible deixar-lo a la bústia, es lliurarà un tiquet per bescanviar-lo per un exemplar del calendari a les oficines de l’Ajuntament.

 

Santa Margarida i els Monjos

18 de desembre de 2019

Arxivat a: Cultura, General, Medi ambient
Santa Margarida i els Monjos