L'Ajuntament aprova unes bases de Carnaval 2020 pioneres al Penedès-Garraf que fomenten la igualtat home-dona

19/11/2019

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va servir per aprovar ahir la modificació de les bases generals i específiques per atorgar subvencions per participar a la rua de Carnaval del municipi l’any vinent i que promouen la igualtat entre homes i dones, un punt que esdevé pioner en les bases dels carnavals dels municipis del Penedès i el Garraf.

Així, les carrosses inscrites que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i respecte envers les dones rebran una subvenció de 150€ i 90€, les comparses. Per a la participació complint la resta de requisits establerts en les bases, les carrosses rebran 50€ i els grups i comparses, 30.

En el plenari d’octubre i en una reunió posterior amb els grups municipals es va consensuar la modificació de les bases del Carnaval. Tot i així, finalment les bases només es van aprovar amb els vots favorables del PSC, mentre que PA-CUP es va abstenir i ERC i JuntsxCat hi van votar en contra.

Una de les mesures que s’impulsaran serà la creació d’una comissió de seguiment que avaluarà les lletres de les cançons que s’inclouen en el llistat que ha de presentar cada participant. Durant la rua, diversos voluntaris es repartiran per comprovar que les músiques utilitzades s’ajusten als requisits de lliure de sexisme i respecte envers les dones.

Per a l’equip de govern, l’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu i no en la prohibició”. D’aquesta manera es vol continuar en la línia iniciada l’any passat de foment de música no sexista, una voluntat que ara queda regulada.


Santa Margarida i els Monjos
19 de novembre de 2019

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General
Esplai Carnavalístic dels Monjos