Les Eleccions Generals del 10N a Santa Margarida i els Monjos les guanya ERC

13/11/2019

Gairebé un 72,5% de l’electorat de Santa Margarida i els Monjos va acudir a les urnes amb motiu de les Eleccions Generals del 10N, una convocatòria que va donar com a guanyador a nivell estatal el PSOE i la candidatura d’ERC al municipi. La jornada, que es va desenvolupar amb total normalitat i sense incidències, es va caracteritzar per una baixada en la participació de 5 punts respecte les eleccions generals del 28 d’abril passat.

Després del recompte final, ERC va obtenir 941 vots; el PSC va aconseguir 872 vots, seguit d’En Comú Podem, amb 491; JuntsxCat va ser la quarta força, amb 382 vots, mentre que Ciudadanos en va perdre més de la meitat i es va quedar en 257. Vox va arribar als 250, seguit del PP amb 212. En la seva primera presentació a unes generals, la CUP va obtenir 152 vots, seguit del PACMA a més distància, amb 54. La nova formació, Más País, es va quedar en 44 vots.

Aquestes eleccions també han estat les primeres amb vuit meses electorals als tres col·legis de Santa Margarida i els Monjos, després d’obtenir una tercera mesa per a la biblioteca. Així mateix, una altra novetat va ser el canvi d’ubicació de dues meses del col·legi electoral de l’escola Dr. Samaranch, que es van ubicar al gimnàs del centre.

Arxivat a: Política
eleccions generals 10N