Es desactiva la fase d'alerta del PLASEQCAT per la fuita d'etilè

14/10/2019

El Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat ha informat a primera hora d'aquest matí de dilluns, que la fase d'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) a causa de la fuita d'etilè de dijous passat ha quedat desactivada.

En aquests moments ja no crema cap de les torxes instal·lades en diversos punts de l'etilenoducte, que ja s'ha pogut inertitzar, i per tant ja no hi ha perill. A partir d'ara ja es podrà procedir a la reparació de la canonada afectada amb total seguretat.

Dijous, dia 10 d'octubre, el treball agrícola d'un tractor va provocar una fuita en una de les canonades de l'etilenoducte al terme municipal de Castellví, al límit del municipi de Santa Margarida i els Monjos.

Immediatament es va activar el PLASEQCAT i es va establir un perímetre de seguretat de 200 metres. Aquesta mesura va afectar el trànsit per dues vies principals, l'AP-7 i l'N-340, amb retencions importants que van fer augmentar el trànsit pel municipi.

A més també es van desallotjar les empreses del polígon Casa Nova situades dins del perímetre de seguretat.

Arxivat a: General