Una fuita d'etilè al límit del terme municipal obliga a activar el Pla d'emergències químiques

10/10/2019

A primera hora d’aquesta tarda s’ha produït una fuita d’etilè en una canonada al terme municipal de Castellví de la Marca a causa de l’impacte amb un tractor. La fuita ha portat a activar el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya i ha obligat a delimitar un perímetre de seguretat de 200 metres al voltant de l’accident.

Així, s’ha hagut de tallar el trànsit a l’AP7 en ambdós sentits de la marxa i també a l’N340, fet que ha comportat greus retencions en aquestes vies. A conseqüència dels talls s’han fet desviaments del trànsit, que han derivat en un augment del pas de vehicles pel nucli urbà. La Policia Local de Santa Margarida i els Monjos i Protecció Civil han fet tasques de regulació del trànsit i suport als equips d’emergències en tot el perímetre de seguretat.

D’altra banda, també per precaució s’han desallotjat les empreses de dins el radi afectat del polígon Casa Nova, tot i que en cap moment hi ha hagut risc per a la població.

A les 9 de la nit encara es registraven retencions a l’AP7 sentit Tarragona al seu pas per Santa margarida i els Monjos i trànsit dens a l’N340 també sentit sud en el mateix punt.

L’etilè és un producte inflamable no tòxic, un gas pesant que es desplaça ran de terra. L’etilè restant a la canonada, que pertany a l’empresa Inovyn, es cremarà de forma segura a les instal·lacions de Repsol a la Pobla de Mafumet i Inovyn a Martorell. 

Arxivat a: General
fuita etilè