La Fira del Remeiart posa diumenge el colofó a quinze dies d'activitat

14/06/2019

El Remeiart encara el seu darrer cap de setmana amb els ulls posats en la Fira que durant tot el diumenge concentrarà els amants de les herbes remeieres i tot el que l’envolta al Castell de Penyafort.

A partir de les 10 del matí i fins les 9 de la nit de manera ininterrompuda se succeiran en el recinte firal una gran varietat d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Tallers i activitats per a adults i per a infants, xerrades, visites guiades, caminades, concerts i música en directe donaran moviment a un espai que com sempre comptarà amb la participació d’una cinquantena d’expositors de productes relacionats amb les herbes remeieres.

Durant tota la jornada hi haurà oferta gastronòmica i una zona de pícnic habilitada. També un espai per als infants, amb una zona infantil de jocs creatius.

Pel que fa a l’accés al recinte, com cada any es disposarà d’un servei de transport i un trenet turístic des de diferents punts de Santa Margarida i els Monjos fins al castell. Qui ho desitgi podrà accedir-hi a peu, tot i que també s’habilitaran zones d’aparcament abans d’arribar al castell.

Una novetat per a la 9a edició del Remeiart ha estat l’aposta per l’ambientalització del certamen i tots els actes i activitats es duen a terme seguint criteris de sostenibilitat. L’ús de vaixelles compostables, la promoció de la recollida selectiva de residus i la instal·lació d’un punt d’informació ambiental també s’aplicarà a la fira.

Altres actes previs a la fira de diumenge és l’Herbes Campus, que enguany s’amplia a dues jornades, divendres i dissabte, amb els olis essencials com a eix, i una altra estrena, la Berbena del Remeiart, que es presenta com un capvespre de vins, caves i música en directe al Castell de Penyafort. Serà dissabte a partir de les 7 de la tarda i fins gairebé la mitjanit.

El punt fort del cap de setmana passat va ser la Nit de vermuts i licors d’herbes, que va tornar a ser un èxit de públic i va gaudir d’una tarda-vespre de degustacions, maridatges, música i bon ambient. L’estrena de la zona gastronòmica va ser un atractiu afegit a una vetllada del tot rodona.

Arxivat a: General
visitants fira remeiart