El PSC guanya les eleccions municipals per majoria absoluta

27/05/2019

El PSC va revalidar la victòria a les urnes en la convocatòria de les eleccions municipals per majoria absoluta. Ho va fer amb 7 regidors davant els 4 que va aconseguir ERC, mentre que PA-CUP es queda amb un representant igual que Junts x Cat. La candidatura de Ciudadanos no va aconseguir representació municipal a Santa Margarida i els Monjos. Pel que fa a les eleccions al Parlament Europeu, en aquesta ocasió la llista del PSOE va ser la més votada en una jornada marcada per un augment de la participació de gairebé divuit punts respecte el 2014.

Imma Ferret continuarà com a alcaldessa quatre anys més després de sumar 1.628 vots en les eleccions municipals celebrades el 26 de maig passat. La llista socialista manté la seva hegemonia a l’Ajuntament amb un augment de vots, 1.628 (48%), respecte els 1.414 del 2015, i es queda amb 7 regidors, un  menys que en l’anterior legislatura.

ERC, amb Lourdes Quer al capdavant, passa a ser la segona força a l’Ajuntament gràcies als 1.050 vots (31%) aconseguits, després de multiplicar per tres el nombre de paperetes respecte les anteriors eleccions (328). Aquest resultats li ha fet doblar el nombre de regidors, de dos a quatre.

Poble Actiu-CUP manté la seva presència al consistori tot i que perd gairebé la meitat dels vots aconseguits el 2015, de 482 als 246 actuals. La conseqüència  d’aquesta davallada li costa un dels dos regidors que tenia fins ara i Amanda Gallego ocuparà en solitari el seu lloc a l’Ajuntament.

 Junts X Cat, amb Susanna Escribà al capdavant, manté el regidor que fa quatre anys havia aconseguit CiU. La formació ha perdut vots, dels 295 a 230 actuals però li serveixen per ocupar el 13è escó de l’Ajuntament.

A més distància, va quedar Ciudadanos, amb Anna Casals de cap de llista. Els 188 vots aconseguits (un 5’5% del total) van ser insuficients per obtenir representació municipal en la primera convocatòria que el partit taronja concorria a unes eleccions locals al municipi.

La jornada electoral va transcórrer amb total normalitat i la dada més rellevant va ser l’increment de participació en gairebé sis punts respecte el 2015. Un total de 3.388 (un 65’6%) persones van dipositar el seu vot per decidir el futur del seu Ajuntament els pròxims quatre anys.

Pel que fa a les eleccions al Parlament Europeu, el PSOE va aconseguir la victòria en la doble cita electoral del 26 de maig passat i també es va imposar en les eleccions al Parlament Europeu amb un 30,5% dels vots. Els socialistes van gairebé doblar el nombre de vots respecte fa quatre anys i es van poder enfilar fins la primera posició, superant JuntsxCat i ERC, que van quedar en segona i tercera posició, respectivament.

Els resultats a les europees a Santa Margarida i els Monjos trenquen la tendència a Catalunya i  a la demarcació de Barcelona, on va ser JuntsxCat la guanyadora, mentre que el PSC va ocupar la segona posició en ambdós casos.

De la jornada electoral, la dada més rellevant va ser la participació, que en aquesta convocatòria va arribar fins al 64,78%, gairebé divuit punts més que ara fa cinc anys. Un  total de 3.337 electors van dipositar la seva papereta a l’urna de les europees, un miler més que el 2014.

Arxivat a: General
eleccions municipals 2019